BFC JO14-1 regeert in Den Haag: 1-5 uitzege bij Quick

Met overduidelijke cijfers heeft de Azzurri ook haar derde wedstrijd in de hoogste Topklasse omgezet in een overwinning. Ditmaal mocht de karavaan afreizen naar onze residentiestad om wederom een fraai stukje voetbalgeschiedenis te ontdekken. Op het prachtige – gerenoveerde – sportpark Nieuw Hanenburg in Zuidwest Den Haag visiteerde BFC een landskampioen van weleer: de Haagse Voetbal en Cricket Vereniging Quick. Uit 1896 en inderdaad de beste van Nederland in 1908. Op het excellente hoofdveld werd weliswaar scherp begonnen met een treffer in de openingsminuut, maar kon na een weinig aangename eerste helft pas na de rust verschil worden gemaakt. Het contrast was enorm, maar daarmee niet minder welkom.

Geweldig genoten weer, hulde dus!

Zaterdag 29 september: Quick JO14-1 – BFC JO14-1                     1-5
Selectie: Just; Milan, Timber, Thijs, Joris; Matthijs, Alex, Daniël; Tim, Tiago, Sem; Stijn, Elio, Justen en Thomas
Doelpunten: Tiago (2), Daniël, Justen en Elio
Assists: Tim, Thomas, Daniël en Sem
Man of the Match: Daniël

In de categorie voetbalexcursies mocht ‘les Bleus’ vandaag dus afreizen naar de residentiestad. Wederom een ruim uur in de auto naar een plek waar nog niet eerder werd gevoetbald. Op visite bij een vereniging waar uit respect met twee worden wordt gesproken en de gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Het leek wel hartje zomer in Den Haag. De Gooische zonnebril mocht weer uit de koker, jassen, truien en sjaals waren opgeborgen en de – grotendeels vrouwelijke – achterban voelde zich helemaal thuis in het bosrijke deel van de Koninklijke omgeving.

Ondanks de maximale score tot dusver was de redevoering in de kleedkamer (positief) kritisch. De zwaarbevochten zege van vorige week smaakte nog steeds niet opperbest, mede omdat het soms zo oogstrelende combinatiespel ver te zoeken was geweest. Toch de complimenten voor de veerkracht en werklust, maar het team was eensgezind om te concluderen dat vandaag uit een ander vaatje moest worden getapt. Een fitte selectie van 15 spelers was in volle focus om dit te realiseren.

Dan de wedstrijd. Geheel conform afspraak én in overeenstemming met de naam van de tegenstander startte BFC superscherp met een eerste hoogtepunt in de openingsminuut. Centrumspits Tiago kopte uiterst fraai raak na een loepzuivere vrije trap van Tim. Wie dacht dat het telraam ter hand kon worden genomen en zich verheugde op een aantrekkelijke voetbalshow kwam bedrogen uit. Geheel in tegenstelling tot de (minimale) afspraken verviel BFC in loopgraven, flipperkasten en onsamenhangende anarchie. Met een foutenfestival schonk het de gastheer bovendien een doelpunt. Reden temeer voor een goed gesprek in de rustpauze.

Met de schuld in eigen boezem opgeborgen presenteerde BFC zich in het tweede bedrijf totaal anders. Taakbewust, maar met een overdosis aan creativiteit, dartelden onze jongens als vanouds over het Haagse matras. Kansen en mogelijkheden regen zich aaneen. Wederom een stilstaande situatie leidde de nieuwe voorsprong in. Een magnifieke assist van Thomas vond het hoofd van Daniël die beheerst inkopte. Diezelfde Daniël bediende met een geraffineerde steekpass Justen die koelbloedig afrondde. Het hek was van de dam. Een pegel van Matthijs stierf in schoonheid op de lat en een veelvoud aan individuele acties van de flankspelers hadden een beter lot verdiend, maar uiteindelijk wisten Tiago (wederom met het hoofd na stijlvolle assist van Sem) en Elio (poeiert met het linker voetje) het scorebord toch nog naar een eerbiedwaardig standje te tillen. BFC duidelijk een maatje te groot voor Quick, zo was de glasheldere conclusie door de zonnebril van zowel de neutrale als Bussumse supporter.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Er wordt om 10:30 uur op ons eigen Sportpark Meerweg afgetrapt tegen v.v. De Meern dat nog niet won, maar met twee gelijke spelen en een ongelukkige nederlaag in Zeeland als buitengewoon stug mag worden bestempeld. Pittig potje dus. U bent van harte welkom ;-)!