BFC JO14-1 doet goede zaken tegen koploper CDW JO14-1: 2-1 winst

BFC JO14-1 liet dit weekend zien tegen koploper CDW JO14-1 waartoe het in staat is: vlot aanvalsspel, makkelijk combinerend, duels niet uit de weg gaand, altijd op zoek naar de vrije man en mooie goal(s). Zeker de tweede goal van Bram Middelburg was een klassieker: in de 16 meter met rechts aannemen, weg draaien van de tegenstander en met links in de draai uithalen in de voor de keeper onbereikbare rechterhoek.

Vorige week etaleerde BFC JO14-1 al zijn klasse maar vergat zich toen te belonen. Medekoploper Purmerend JO14-1 werd, zeker in de 2e helft, van het welbekende kastje naar de muur gestuurd. Helaas stond het vizier van de Bussummers niet op scherp en werden 2 foutjes in de verdediging genadeloos afgestraft. Maar ja, dat is voetbal: als je niet scoort dan win je niet. Afijn.

Door de winst van dit weekend stijgt BFC JO14-1 naar een 4e plek waar het alleen Victoria JO14-1 (gelijk aantal punten maar wedstrijd minder gespeeld), Purmerend JO14-1 en Roda ’46 JO14-1 met 1 punt meer boven zich moet dulden. Spanning ten top dus!

Mocht BFC JO14-1 het midweeks treffen van Victoria O14-1 winnen dan gloort zelfs de koppositie. Dat zou een mooie prestatie zijn van een tot nu toe prima campagne:
3 x winst in de beker, 5 x winst, 3 x verlies en 1x keer een gelijkspel in de competitie.

Het zijn prima cijfers. Trainer-coach Mathijs van den Hazel kan trots zijn op zijn mannen.