BFC JO13-1 zonnestralend de meivakantie in

Vijf wedstrijden, vijf zeges, vijf clean sheets: “High Five

Wat een weekend was dat zeg! Bij twee zonovergoten voetbalexcursies heeft de Azzurri zich van hun beste kant kunnen laten zien. Hoewel de uitslagen wellicht anders doen vermoeden werden zowel het competitietreffen bij en tegen FC Amsterdam als de International Spring Cup van de Barcelona Soccer School in Voorburg met groots machtsvertoon winnend afgesloten. Op beide dagen mocht onze dorpsclub uit Bussum alle lof ontvangen over de spelopvatting, de dynamiek en de intrinsieke voetbalkwaliteiten van onze spelers, het team en de vereniging. Hulde dus!

 

 

Zaterdag 21 april:

FC Amsterdam JO13-1 – BFC JO13-1                          0-1

Opstelling: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio
Doelpunt: Alexander

Over voetbalmekka’s gesproken. In de achtertuin van de Amsterdam Arena en/of de vleugel van film- en soapserieproducent Endemol bezochten onze reservaatinwoners een geheel andere wereld die FC Amsterdam heet. Het recente verleden wees al uit dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Eerder dit seizoen werd al eens gewonnen, verloren en gelijkgespeeld tegen de straatvoetballers pur sang die bovendien het flatgebouwenvoetbal (kick and rush naar lange en snelle aanvallers) beheersen. De Azzurri liet zich vandaag echter niet ontmoedigen door randzaken en grepen vanaf de eerste minuut de controle van de wedstrijd. Met gesoigneerde intensiteit bleek het Gooische gif bestand tegen de impressieve Amsterdamse atleten. Het enige doch dikverdiende doelpunt werd ballerinawaardige op bijzonder grafisch vormgegeven waarbij menig hamstring het bij oudere mensen zou hebben begeven. De hete kip na afloop smaakte daarom extra lekker.

Zondag 22 april:

BFC JO13-1 – Barcelona Soccer School B              4-0         Alexander (2), Mees, Elio
BFC JO13-1 – PVCV                                                   1-0        
Mees
BFC JO13-1 – Forum Sport                                        1-0        
Olaf
BFC JO13-1 – Barcelona Soccer School A                1-0        
Mees

Selectie: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio, PieterB en Jop


Hoewel het format, de deelnemers en het decor verre van overeenkwam met de verwachtingen stond de Azzurri na een lange, zonnige dag excelleren met de hoofdprijzen op het ereterras. Alle aanwezigen waren unaniem in hun oordeel dat het toernooi de terechte winnaar had gekregen. Voornaamste verbeterpunt was het verzilveren van de kansen die veelal op even sierlijke als meesterlijke wijze werden gecreëerd. Onder leiding van gelegenheidscoach Jeffrey Tang en met aanvulling van een tweetal jongelingen uit de JO12-1 selectie kon de Azzurri ondanks de hitte stelselmatig het zo gewenste aanvallende en creatieve combinatiespel op de mat leggen. Dit alles mede mogelijk gemaakt door de betrouwbare en onverslijtbare krachten vanuit de achterste linies. Het geheim van de geoliede machine werd dit keer ook door de neutrale toeschouwers en scouts op waarde geschat door de op-en-top allrounder Stijn de Bie als Speler van het Toernooi uit te roepen.

Het (meer dan) dubbele weekendtreffen liet zijn sporen aardig na. De komende twee weken staat voor het gros van de selectie daarom in het teken van herstellende pijntjes en vakantie vieren. Twee weekenden relatieve rust zullen evenwel worden gevolgd door twee prachtaffiches voor de competitie, beiden op ons eigen Sportpark Meerweg. Noteren dus maar:

Woensdagavond 9 mei (aan vang 19:15 uur):           BFC JO13-1 – Ajax JO13-2

Zaterdag 12 mei ( aanvang 12:45 uur)                       BFC JO13-1 – Alphense Boys JO13-1

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV