BFC JO13-1 ziet de zon weer schijnen: 1-3 uitzege

De week die op 2e paasdag loodzwaar begon en zich door een ongelukkige toernooiformule teleurstellend voortzette eindigde zaterdag in de volle zon met drie waardevolle punten. Op bezoek bij Roda’46 in Leusden, één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland, deed de Azzurri wat inmiddels van haar verwacht mag worden. Een degelijke 1-3 uitzege, zonder overigens uit te blinken.

Omdat de concurrentie in de subtop best onverwacht punten liet liggen, lijkt een podiumplaats aan het einde van het seizoen toch weer in beeld. Erg knap in de ambitieuze 2e Divisie waar voetbalbolwerken als Buitenveldert, Koninklijke HFC én Roda’46 de komende weken nog een pittige klus hebben om zich te handhaven.

Zaterdag 7 april:

RODA’46 JO13-1 – BFC JO13-1                 1-3

Opstelling: Sidney, Daniël, Thijs, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Timber, Alex
Doelpunten: Tim (2x), Thijs

Volop lente afgelopen zaterdag. De Gooische zonnebril heeft weer een plekje in het dagelijks leven gekregen. Het dragen van een dergelijk exemplaar bleek pure noodzaak, want elke kuipstoel van zowel de indrukwekkende dug-out als de imposante tribune in Leusden ving een maximaal aantal zonnestralen. Het nodigde uit tot lekker achterover leunen en gadeslaan van wat er zich op het biljartlaken afspeelde. Het voetbal was echter niet om over naar huis te schrijven. De kloof tussen zaterdagochtend- en zomeravondvoetbal was zeldzaam klein. Tam, mat, inspiratieloos, zo nu en dan een flipperkast, maar toch degelijk en zakelijk. En dus was eigenlijk niemand verrast toen er na een uur lang zomers ploeteren met drie punten in de pocket huiswaarts kon worden gekeerd.

Maandag 2 april: Divisietoernooi DTS Ede

Hoe anders was het maandag. Traditioneel divisietoernooi met Pasen. 24 divisieteams uit het hele land. Een loodzware poulefase die in mineur eindigde door slechts in één wedstrijd niet het befaamde Gooische gif te kunnen opbrengen. Het gif was nog prima bestand tegen het testosteron van FC Amsterdam. Het gelijke spel was even lovenswaardig als onrechtvaardig, omdat BFC bijna 20 minuten met 10 man speelde (rode kaart) en een 100% doelpunt wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Het andere gelijke spel, tegen RKVV Roosendaal, was daarentegen volstrekt onnodig. Gemakzucht. Geen beleving, geen pressie, geen Gooisch gif en dus mocht de Azzurri het zichzelf verwijten dat de poulefase het Waterloo werd.

Ongeslagen zijn, maar toch niet de halve finale mogen spelen. Een kritische noot naar het gekozen competitieformat (3 poules van 8 teams). Verder wel alle lof. Van staf naar spelers en van ter zake kundige toeschouwers naar BFC. De Azzurri speelde ontegenzeggelijk het meest verzorgde en mooiste voetbal van het toernooi. Hulde dus.

BFC – SML                                          3-0    Mees (2), Tim
BFC – Bennekom                               1-0    Alexander
BFC – Barendrecht                            6-0    Pieter (3), Olaf, Elio, Thomas
BFC – FC Amsterdam                        1-1    Pieter
BFC – ONS Sneek                              3-0    BNO
BFC – RKVV Roosendaal                  1-1    Mees
BFC – Spijkenisse                               2-0    Mees, Tiago

Komende week een dubbel voetbalprogramma. Maandag komt Roda’23 op bezoek voor een aanvallende friendly (aanvang 19:00 uur) en ook zaterdag is Sportpark Meerweg het decor van een fraai Azzurri affiche. Het altijd lastige doch vriendelijke De Foresters wordt dan welkom geheten. Aanvang 12:45 uur. Fraai vooruitzicht!

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV