BFC JO13-1 zegeviert met goesting en smart

Even dreigde voor BFC JO13-1 een voetballoos weekend, maar Facebook bracht uitkomst. Nog geen half uur na de aantrekkelijke smeekbede was een prachtaffiche geregeld. Rkvv DEM uit Beverwijk, hoogvlieger in de 3e Divisie, kwam maar al te graag op bezoek in Bussum. Het bleek bovendien een leuke voorwedstrijd voor het competitietreffen van beide JO15-1 teams op hetzelfde Sportpark Meerweg. Dat alle zes te verdelen punten in Bussum bleven was een prettige bijkomstigheid.

BFC JO13-1 – RKVV DEM JO13-1               3-1
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Thomas, Joris, Daniël, Elio, Olaf, Alexander, Tiago, Tim, Alex en Mees

Doelpunten: Olaf (2), eigen doelpunt

Toch was de voetbalzaterdag deze week ondergeschikt. Andere, randvoorwaardelijke gebeurtenissen vroegen en kregen meer de aandacht. Gewoon omdat het kan. Teaming als toverwoord. De achterban vulde de vooravond van het wekelijkse tafereel met Vlaamse lust in een niet nader te noemen Bussumse kroeg. Het goudgele genot vloeide rijkelijk en leverde visionaire convicties op over looplijnen en andersoortige tactische aanvliegroutes. Gezelligheid en vreugd. De spelers ontfermden zich thuis, in gedachten en over allerlei sociale kanalen, over pechvogel Stijn.

Blessures. Een akelig fenomeen binnen de topsport. Juist nu de koppositie in de 2e Divisie is bereikt krijgen onze jongens te maken met tegenspoed. Malheur bij Stijn, alleskunner binnen het team. Een ongelukkige actie tijdens de training gaf zijn enkel en kuitbeen een zodanige optater dat de krukken voor een aantal weken ter hand moeten worden genomen. Gedeelde smart is halve smart. En dus werd juist Stijn in het zonnetje gezet. Zijn rol – als aanjager en sfeerbewaker in de kleedkamer – is ook de komende maand cruciaal in de voortduring van de successtory van de Azzurri.

De ingelaste oefenwedstrijd kreeg dus snel het karakter van bezigheidstherapie. Weinig beleving binnen de lijnen, maar desalniettemin een terechte overwinning. De Azzurri was het aan haar stand ook verplicht. Simpel. Toch was er halverwege de eerste helft een moment van extase die alle aanwezigen in vervoering bracht.

Zlatan Ibrahimovic was een fenomeen. De kenners herinneren zich nog zijn afscheidsgoal bij Ajax op 22 augustus 2004, voor velen een Best Goal Ever. De openingstreffer op Sportpark Meerweg was zaterdag mooier. Alle grote voetballers der aarde verenigden zich in de soloactie die zo’n tien tellen aanhield. Behalve Zlatan waren ook Ronaldinho, Iniesta, Zidane, Eriksen en Cruijff voor even op ons hoofdveld. Prima Ballerinastijl, ultieme schoonheid en opperste perfectie. Tegenstanders werden het nabijgelegen bos ingestuurd of vielen lachend als pionnetjes op het schaakbord. Verslagen. Zonder anderen tekort te doen: onze Olaf Gorter draagt dit seizoen niet voor niets nummer 14.

Volgende week weer competitievoetbal. Opnieuw thuis. Met man en macht, praal en pracht zal tegen FC Amsterdam worden geprobeerd om de koppositie te handhaven. Er wordt ‘traditioneel’ om 12:45 uur afgetrapt.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien