BFC JO13-1 verliest: doelpuntenregen en wind tegen

Na het happy end van vorige week heeft de Azzurri vandaag de andere kant van de medaille ervaren: verliezen in de slotseconde. “Soms zit het mee, soms zit het tegen”. Op de prachtige accommodatie in de Katwijkse duinen waar de vaderlandse vedetten van Oranje dikwijls hun trainingen afwerken kwamen onze jongens eigenlijk geen moment in hun goede doen. Het jeugdige Quick Boys ging duidelijk beter om met de soms extreme weersomstandigheden en profiteerden dankbaar van de vele imperfecties die de Bussumse machine vandaag kende. Bij aankomst gloorde nog een vorstelijk zonnetje, maar al snel was er sneeuw, hagel, regen, veel doelpunten en heel veel wind. Doelpuntenregen en tegenwind.

QUICK BOYS JO13-1 – BFC JO13-1            5-4
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Elio, Alex, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Thomas, Alexander, Floris en Milan

Doelpunten: Tiago (3), Mees

De vooruitzichten waren hoopgevend. Thomas was weer fit verklaard en Tim had zijn schorsing uitgezeten. Voldoende vertrouwen in de ploeg en zelfverzekerd genoeg om nog aanvallender te voetballen met een ietwat aangepaste speelstijl. Toch sloeg al snel de paniek toe. Ondanks dat Oranje veelvuldig in Katwijk bivakkeert omarmt dit Quick Boys de Hollandse School bepaald niet. Met twee spitsen en zonder buitenspelers werd BFC verrast. Al na drie minuten werd de eerste rode loper uitgelegd voor de gastheren. Er zouden er nog vele volgen.

Door de aanhoudende slordigheden kwam BFC nauwelijks in de wedstrijd en speelde het eigenlijk de gehele wedstrijd tegen twee tegenstanders: Quick Boys en zichzelf. En die oppositie blijkt nu eenmaal moeilijk te verslaan. De teleurstelling was groot bij de boys, zeker toen de oogappeltjes zich realiseerde dat de trouwe aanhang vandaag letterlijk en figuurlijk door weer en wind hun goedertierenheid demonstreerde. Ondanks de gênante vertoning op het veld, daarom extra hulde voor de support en compassie langs de zijlijn.

Lichtpuntjes waren er toch ook. Centrumspits Tiago tekende voor een hattrick en Mees pegelde –kort voor tijd – met een potentieel Doelpunt van de Maand weergaloos de 4-4 in de kruising. Bovendien bleek niet alleen BFC verslaanbaar. Ook de andere hoogvliegers in de (sub)top van de 2e Divisie lieten belangrijke punten liggen, waardoor de Azzurri nog niet is gelost uit de kopgroep.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De 50ste (!) van dit BFC JO13-1. En wat voor een wedstrijd! Om 11:00 uur wordt afgetrapt op Sportpark De Bijlen tegen koploper Alphense Boys.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien