BFC JO13-1 twee ervaringen rijker en twee illusies armer


Het spelen tegen roemrijke clubs en visitaties aan fraaie voetbaltempels is de jongens van BFC JO13-1 niet meer zo vreemd. Toch stond er afgelopen week wel een heel bijzonder programma op de kalender met Vitesse en Ajax als opponenten. Dat vriendschappelijke wedstrijden tegen profclubs door BFC wat gemakkelijker gepland kunnen worden is als gevolg van de gestegen status van ons dorpsclubje inmiddels een gegeven, maar dat ook officiële beker- en straks ook competitiewedstrijden tegen dit soort grootmachten op het eigen Sportpark Meerweg worden gespeeld is toch wel een noviteit. Het is aan de jeugdopleiding en ontwikkeling van vooral eigen spelers te danken dat deze lat heden ten dage wordt aangetikt in Bussum. Hulde dus.

Het spoor van de BFC JO13-1 sneltrein dendert maar door, maar piept, kraakt en knarst. Toen tijdens de voorbereidende junimaand nog een serie van twintig ongeslagen duels op het dashboard prijkte werd de lat alvast hoog neergelegd. Na het zomerreces blijkt een geoliede route naar succesbeleving echter maar moeizaam op gang te komen. Maar ach…. Ups en downs. Logische elementen die horen bij de doorontwikkeling van jonge voetballetjes. We knipogen naar een treffend gezegde dat luidt: “Zonder wrijving geen glans”.

Vitesse JO13-1 – BFC JO13-1       3-1
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Alex, Daniël en Tiago

Doelpunt: Elio

Afgelopen maandag stond vooral in het teken van een weerzien met Max en Matthijs, vorig jaar beiden nog onder contract bij de Azzurri, maar nu rijzende Hollywood-sterren. In het Hollywood aan de Rijn hebben zij hun stek snel gevonden en zijn direct succesvol. Op ‘Papendal’ bleven ze gemakkelijk overeind tegen hun oude matties, al viel de winnende treffer pas kort voor tijd. Teveel blauwhemden bleken vatbaar voor de entourage van de op-en-top profclub met als gevolg dat ledematen op slot schoten, de inborst ingedeukt bleef en de kin ging hangen. Andere wereld, nog even wennen.

BFC JO13-1 -Ajax JO13-2             0-3
Opstelling: Sidney, TImber, Daniël, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Alex, Tiago en Thijs

Overwintering in het bekertoernooi was toch een doelstelling, maar door een onnodige misstap vorige week moest tegen Ajax gewonnen worden. Ook hier een oude bekende. Oliver Koster vond in BFC twee jaar lang het podium dat hem terug kon laten keren naar de club waar hij op 7-jarige leeftijd begon. Echte Ajacied dus, die ook nog eens scoorde vandaag. Omdat het gros van de godenzonen een jaar jonger waren lagen er wel degelijk kansen voor BFC. Maar ook nu ontbrak de scherpte. Veel Mokumse branie met grijpgrage handjes. Daartegenover teveel ontzag en flagrante absentie van het Gooische Gif. De wens van de gedachte was hartverwarmend, maar nattigheid deed de temperatuur rap dalen tot de ondergrens. Sterker nog: Weeronline.nl had dit keer gelijk. Het werd de koudste 16 september ooit. Uitgeschakeld in het bekertoernooi. Volle focus op de competitie. Ajacieden weten hoe dat voelt 😉

Volgende week start het competitievoetbal. De Azzurri mag naar De Foresters in Heiloo. Goede bekenden die in de voorbereiding al drie keer tegenstand werd geboden. Evenzoveel zeges, maar telkens close genoeg om een spannende krachtmeting te verwachten. Aftrap is om 13:15 uur. Let The Games begin!

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien