BFC JO13-1 trakteert eigen publiek met wonderschone zege (4-2)

Op het overvolle en zonovergoten sportcomplex aan de Bussumse Meerweg heeft de Azzurri het competitievoetbal van seizoen 2017|2018 waardig afgesloten. Mede door vier fabelachtige treffers beloonden de blauwhemden zichzelf voor een uitstekende demonstratie hogeschoolvoetbal. Een dikverdiende vierde plaats in de eindklassering van de kwalitatief hoogstaande 2e divisie werd daarmee zeker gesteld. Hulde aan de boys!

BFC JO13-1 – QUICK BOYS JO13-1         4-2
Opstelling: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Alexander, Tiago, Tim, Elio en Daniël
Doelpunten: Alexander (2), Olaf (2)

Ander tijdstip, ander veld. Ter voorkoming van competitievervalsingen werd dit keer iets eerder dan gebruikelijk afgetrapt. Het mocht de pret niet drukken. Op het Centre Court, een veld dat zaterdag geen schaduw kende en perfect in het zicht lag van de vele terrasbezoekers die onze vereniging dit weekend rijk was. Ook vele Katwijkers waren naar Bussum afgereisd. Gevlucht uit het eigen dorp, al was het maar om de concurrent niet kampioen te zien of horen worden van ‘die andere’ 2e Divisie. Vanachter de Gooische zonnebrillen zag de tifosi dat het goed zat. Men kon zich dus geruststellend opmaken voor een enerverende slotscène van het competitieseizoen.

Warmte was er niet alleen op de velden vandaag. Al in de kleedkamer bleek de onderlinge hartelijkheid en sympathie. Het team was erop gebrand het seizoen waardig af te sluiten. Tot in detail werd een vorige ontmoeting met Quick Boys (5-4 nederlaag) ontleed en werd de beduchtheid voor fysieke polderjongens uit de Bollenstreek vanaf het preekgestoelte omgezet in geloof in eigen kunnen. Iets met Gooisch Gif, de ‘2e bal’, technisch totaalvoetbal en excellente kanteltechnieken. De kinnetjes stonden omhoog en de voorbeeldige focus en concentratie zette zich voort op het veld.

Vooral het eerste kwart van de wedstrijd werd een exceptioneel stukje grammatica toegevoegd aan de toch al zo rijkelijk gevulde voetbaldictionaire. Door een verloren toss speelde de Azzurri ietwat vervroegd ‘naar de kroketten’ en dat hebben de gasten geweten. Puzzelstukjes sloten naadloos, de bal rolde klassiek over het warme biljartlaken en met attractieve tempoversnellingen werd de Katwijkse defensie tot drie keer toe dusdanig opengereten dat het net evenzoveel keren bolde van genot. Een trio klappen die de gasten niet meer te boven kwam. Met een tegentreffer vlak voor rust en vlak voor het eindsignaal knokten de Snelle Jongens zich weliswaar knap terug, maar het slotakkoord was voor BFC. Met misschien wel de fraaiste treffer van het seizoen. Eindstand 4-2.

Toepasselijk of niet. Het scorebord loog er vandaag niet om. Dit seizoen levert ‘de lichting 2005 van BFC’ twee groeidiamanten af aan Ajax. De toekomstige Godenzonen namen beiden met twee glansrijke doelpunten op gepaste wijze afscheid van het pittoreske Sportpark Meerweg. We wensen ze veel succes toe en blijven ze volgen!

Het competitievoetbal zit erop. Tijd voor de cooling down. Voor de huidige BFC JO13-1 volgen nog twee leuke toernooien. Komend weekend wordt afgereisd naar Monster waar tegen minimaal vijf grootmachten uit West2 zal worden aangetreden. Nu al Monsterlijk 😉

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien