BFC JO13-1 terug in linker rijtje na 5-1 zege in Abcoude

2016-10-08-abcoude-lineup

Na twee kleurloze nederlagen heeft BFC JO13-1 haar schwung weer hervonden. Ietwat geflatteerd werd rode lantaarn FC Abcoude getrakteerd op een handvol Bussumse treffers. Hoewel de blessuregolf langzaam lijkt weg te ebben was de dug-out wederom overbevolkt. “Niet omdat het moet, maar omdat het kan”. BFC JO12-1 was immers vrij en zo gingen voorzorg en beloning goed samen op. Het bijzonder jeugdige BFC kwam moeizaam op gang en kon in het eerste bedrijf maar moeilijk een vuist maken. De (defensieve) organisatie stond echter als een huis. Naarmate de wedstrijd vorderde werd weer vertrouwen getankt dat zich uiteindelijk in klinkende munt uitbetaalde. De trein rijdt weer. Hulde dus!

Abcoude JO13-1 – BFC JO13-1                   1-5

Doelpunten BFC: Yassine (2), Bram, Jim, Elias Opstelling BFC: Max – ThijsA, Thijmen, Bram, Nigel – Alex, Thomas, Mucahit – Elias, Jim, Tim – Yassine, Tijn, Matthijs, Stijn en Sebastiaan. ThijsV en Sian moedigden geblesseerd in trainingspak aan.

Zomerse taferelen langs het bonafide kunstgrasveld in Abcoude. Op een fris briesje na waanden de spelers en toeschouwers zich in Caribische sferen. Een uiterst relaxte ambiance met op de achtergrond de tropische klanken van uitgeholde kalebassen. Ritmiek dat werd overgenomen door de hoofdrolspelers uit Bussum. Hoewel van een galavoorstelling nog geen sprake was acteerde de Azzurri bijzonder effectief en productief. Zoals een surfer wacht op de juiste golf of een Formule 1-piloot op die ene kleine remfout van de coureur voor hem. De rubberen korrels op de piste dartelden in ieder geval flink mee met de Gooische blauwhemden.

De atleten kregen vrijdag vrijaf. Althans voor wat betreft de ledematen. In strak tijdschema werden in bestuurlijke zetels puzzels gemaakt, complimentjes uitgedeeld en kluspunten benoemd. Allemaal voor de ontwikkeling van onze talentjes. Trainen zonder zweetdruppels. Ook weleens lekker 😉

De neutrale belangstellenden konden weer goedkeurend knikken na een uur voetbalvertier. Max speelde Mr. Cool onder de lat. Foutloos meevoetballend en als katachtige op de doellijn met onmogelijke reddingen. ThijsA kon voor het eerst dit seizoen voluit mee en lijkt zijn blessureleed gelukkig definitief kwijt. Ook Thijmen heeft de lappenmand achter zich gelaten, stond als een huis te verdedigen en wist zijn medespelers uitstekend te enthousiasmeren. Bram acteerde als vicecaptain naar zijn voorbeeldfunctie. Het mag dan ook verrassing zijn dat hij deze week een brief van de KNVB in de brievenbus vond. Proficiat. Nigel excelleerde weer als slangenmens vanaf de flanken. Links of rechts, hij fêteerde zijn opponenten op een akelige middag. Alex stond zijn ‘mannetje’ tegenover de wolkenkrabbers op het middenveld en voegde weer de nodige kilometers toe aan zijn palmares. Thomas speelde als invaller alweer zijn vijfde competitiewedstrijd voor JO13-1. Even solide en degelijk als altijd. Mucahit tijgerde op tien en werd door de scheidsrechter markant beloond met een penalty wat de ban brak. Elias presenteerde vele technische hoogstandjes en mocht in blessuretijd nog een treffer aantekenen. Jim zat aanvankelijk gevangen in de spits, maar kreeg als ‘10’ weer lucht en vrijheid en kon daardoor het net weer laten bollen. Tim etaleerde zijn fluwelen balcontrole en was met exceptionele assists betrokken bij de eerste drie treffers. Yassine demonstreerde zijn neusje voor de goal door twee keer onverbiddelijk de bal over de doellijn te drukken. Tijn neutraliseerde het lengteverschil tussen beide teams en werd weer het sterke aanspeelpunt. Matthijs vierde zijn rentree die weliswaar maar een kwartiertje duurde, maar voldoende was om zijn potentiële meerwaarde te herkennen. Stijn groeide uit tot Man of the Match door zijn loopvermogen en aanvallende intenties die in de slotseconde tot de mooiste assist leidde. Sebastiaan debuteerde als linksback bij de grote jongens en werd daarmee het zoveelste bewijs dat de jeugd de toekomst heeft bij BFC.

Door de zege heeft BFC zich prettig genesteld in de middenmoot van de 2e Divisie en klom het naar de 6e plek, precies goed voor een felbegeerd plaatsje in het linker rijtje. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ADO’20 uit Heemskerk dat na een dramatische seizoensstart de smaak te pakken heeft met twee oktoberzeges. Tijd om hen een halt toe te roepen dus. Komt dat zien! Er wordt om 12:30 uur aftgetrapt in Bussum.

 

OvV