BFC JO13-1 straalt op eigen sportpark tegen Hollandia: 4-2 zege

Medio oktober. Volle zon op Sportpark Meerweg en een breeduit glimlachende menigte langs de zijlijn. Getrakteerd op een galavoorstelling. Sensationele voetbalbeleving. Mooi plaatje. De verwachtingen van deze klassieker in de 2e Divisie A waren hooggespannen. De uitvoering mocht er wezen. Bloedstollend spannend met een aanlokkelijke ontknoping in de slotfase. De ontlading was extatisch toen de Azzurri tijdens de aftiteling van deze thriller toch nog twee keer het hoofdobject over de vijandelijke doellijn wist te werken. Wat een apotheose!

BFC JO13-1 – HOLLANDIA JO13-1            4-2
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Daniel, Alex, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio, Tiago en Thomas
Doelpunten: Mees (2), Olaf, Thomas

Twee teams die moeilijk vergelijkbaar zijn met beiden hun eigenheid in speelstijl, maar beiden het duel wilden en konden winnen. Het werd een krachtmeting tussen bungalows en flatgebouwen. Het creatief voetballende BFC met betoverende balcirculaties door de loopgraven van het maaiveld tegenover de ultiem beheerste afvuring van raketten richting de even pijlsnelle als boomlange spitsen van de gasten. Maar nauwelijks een krimp. Overgave en overgeven. Zowel fysiek als mentaal werden grenzen gezocht en gevonden.

De eerste waarschuwingsschoten werden al in de openingsfase gelost door de gasten uit Hoorn. Waakzaamheid geboden dus. Snel stelde de Azzurri orde op zaken en kreeg het vat op het krachtige omschakelvoetbal. De middenvelders etaleerden hun verfijnde techniek met halverwege het eerste bedrijf een fraaie treffer van ‘onze nummer 14’ (Olaf) tot gevolg. Met twee keer de paal als eindstation bleven de gasten echter pijnlijke plaagstoten uitdelen. Het werd nog een lange middag…

Na rust een ontketend Hollandia. Twee treffers in twee minuten en de score was compleet omgebogen. Overrompeling ten top, maar de reactie mocht er zijn. Enkele minuten later hield Mister Cool (Thomas) in een vol strafschopgebied het hoofd koel met een sierlijke punter die het net magistraal deed bollen. Vertrouwen terug, lef en durf deden hun intrede en de juiste samenstelling van het Gooische gif werd blootgelegd. Mogelijkheden en kansen namen toe en een aanvallende ‘gouden’ wissel bracht de welkome uitkomst. In de 59e en 61e minuut voerde onze goudhaan (Mees) tot twee keer toe de koffiemolen in perfectie uit door bij de tweede paal een voortreffelijke assist te verzilveren. Net als afgelopen dinsdag dus geen nieuwe vertolking van “Viva Hollandia”. Dit keer wel vreugde en blijheid. Lekker.

Bijzondere vermelding en waardering voor de heer Gruijthuijsen die juist in deze ‘Week van de Scheidsrechter’ uitblonk in discrete en respectvolle leiding en de hoofdrolspelers het optimale voetbalplezier lieten beleven.

Herfstvakantie in ’t Gooi is in aantocht. Daarom komend weekend geen programma. Helaas. Maar over twee weken, op zaterdag 28 oktober wacht Koninklijk bezoek. Om 12:45 uur wordt dan weer op Sportpark Meerweg afgetrapt tegen Koninklijke HFC uit Haarlem.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien