BFC JO13-1 stelt teleur in Wormerveer: 4-1 nederlaag

Na de aanlokkelijke en bekoorlijke affiches op het eigen sportpark tegen een iconisch Ajax (3-1 zege) en kampioen Alphense Boys (3-4 verlies) hebben de Bussumse blauwhemden zichzelf zaterdag buitenshuis bepaald niet van hun beste kant laten zien. Ogenschijnlijk inspiratieloos liep de Azzurri louter achter de feiten aan nadat de Fortunezen al in de openingsminuut de score hadden geopend. De body languages spraken boekdelen. Bij BFC was nog nauwelijks geloof in een goede finish (lees: een podiumplaats) en dus speelde het als ‘om des keizers baard’. De gastheren gaven echter gas zoals ze dat de afgelopen wedstrijden ook al deden. En dus was de eindstand (4-1) dikverdiend. Veel lof en complimenten zijn dit seizoen al aan onze jongens gegeven, maar vandaag was het glas toch echt minder dan halfvol. Ook dat mag gezegd worden. Hoe menselijk.

FORTUNA WORMERVEER JO13-1 – BFC JO13-1               4-1
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Stijn, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Joris, Alex en Tiago
Doelpunt: Alex

Decennialang is de schoorsteen van het naastgelegen Forbo, de plaatselijke linoleumfabriek, het aangezicht voor de bezoekers van Fortuna Wormerveer. Voor de Bussummers kreeg het wel een heel spreekwoordelijke betekenis. De pijp leek immers helemaal leeg voor de Azzurri en met name de eerste helft werd de linoleumvloer behoorlijk aangeveegd door de Fortunezen. Natuurlijk toonden onze jongens bij vlagen uitstekend en attractief combinatievoetbal, maar fundamentele aspecten als concentratie, focus en ‘wil om te winnen’ waren eenvoudigweg onvoldoende in balans.

De wisselvalligheid speelde de Azzurri dit seizoen al vaker parten. Echte verklaringen ontbreken, maar onderschatting zal het zaterdag niet geweest zijn. BFC won dit seizoen weliswaar twee keer van Fortuna Wormerveer (toernooi 7-0, competitie 1-0), maar die zeges waren al een wereld van verschil. In de kleedkamer werd vooraf een opsomming gemaakt van de indrukwekkende prestaties van de gastheren, die met name na het winterreces grossieren n ontzagwekkende uitslagen en het net wel heel vaak deden bollen. “Eerst zien, dan geloven”, zullen de boys gedacht hebben. Nou, zo geschiedde…. In de rust een 3-0 achterstand, door stuk voor stuk ongelukkige tegendoelpunten, BFC onwaardig. Een kloof die, ondanks het voetballende herstel in de tweede helft, niet meer kon worden gedicht.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Onze oogappels beloven voor eigen thuispubliek een waardige afscheidsceremonie tegen Quick Boys. Wederom geen onderschatting mogelijk, want in Katwijk werd onder ermbarmelijke weersomstandigheden met 5-4 verloren. Gaat het een nieuw doelpuntenfestijn worden? Aanvangstijdstip is 11:00 uur!

#blijfthetvolgen #komtdatzien