BFC JO13-1 slaat toe op De Toekomst: 0-4 uitzege bij Ajax!

Er mag een fabelachtige bladzijde in het jongensboek van de Azzurri worden bijgeschreven. Zaterdag werd door eigen toedoen het gedroomde sprookjesverhaal omgetoverd tot pure wezenlijkheid. Mooie mythe. Van begeerde illusie naar naakte waarheid. Een uur na de indrukwekkende stilteminuut ter nagedachtenis aan de Amsterdamse burgemeester stond er een hoogst ongebruikelijke eindstand op het scorebord van De Toekomst: 0-4! Daar wordt nog wel even over nagepraat, zowel in Bussum als in onze hoofdstad….

 

Ter voorbereiding op de klassieker oefende de Azzurri midweeks in en tegen De Meern. Een duel dat bol stond van kluspunten en leermomenten. Aanvankelijk inspiratieloos met zelden mooi voetbal, maar uiteindelijk veel werklust en bezieling waardoor een verdiende achterstand alsnog kon worden omgebogen naar een degelijke overwinning. Het bleek een prima voorbode voor het hoofdgerecht van deze week, want van kiet af aan kreeg het ongrijpbare Gooische gif vat op de Mokumse kranigheid. Eigen spel gespeeld, nauwelijks iets weggegeven en toegeslagen op de juiste momenten. We doen definitief mee in de 2e Divisie, hulde dus.

DE MEERN JO13-1 – BFC JO13-1                 1-3
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Daniël, Elio, Tiago, Tim, Alexander, Wessel en Sebastiaan
Doelpunten: Elio (2), Thijs

Friendlies zijn heerlijke trainingen. Door de absentie van Olaf (blessure) en Mees (schoolkamp) bovendien een prima gelegenheid om de breedte van BFC speeltijd te geven. Juist zij (Wessel en Sebastiaan) legden de basis voor een wederopstanding in deze friendly door na rust meer dynamiek en elan te brengen. Broodnodig. Ook de fris combinerende oranjehemden hielpen op ideale wijze mee aan de noodzakelijke wake-up call.

AJAX JO13-2 – BFC JO13-1                           0-4
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Elio, Mees, Alexander, Tim, Olaf, Daniël en Tiago
Doelpunten: Tim (2), Elio, Tiago

Waar in het bekertreffen drie weken geleden menig blauwhemd nog bangelijk de rode loper uitrolde voor de Godenzoontjes was de mindset dit keer wilskrachtig genoeg om het ware gezicht van een BFC-er te demonstreren. Tandwieltjes draaiden opperbest, puzzelstukjes vielen op hun plek en de Gooische kakkers bleken immuun voor het aura en de pedanterie dat nog wel eens kleeft aan jeugdige roodwitte strijders. Briljante ontwikkelmomenten voor beide partijen, maar bovenal een buitengewoon aangename toevoeging aan het palmares van de Azzurri.

Met deze zege passeert BFC koploper Ajax en nestelt het zich in de kopgroep van de 2e Divisie. Komende weekend staat de volgende klassieker geagendeerd. Op ons eigen Sportpark Meerweg ontvangen we Hollandia dat nog zonder puntverlies medekoploper is.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien