BFC JO13-1 niet de mist in: 1-0 thuiszege

Vrouwe Fortuna, de Godin van het geluk en toeval, was vandaag op bezoek in Bussum. En hoe! Vanuit een wederom propvolle dug-out was het door de mist nauwelijks waar te nemen dat het oudste BFC-selectieteam (JO19-1) op het naastgelegen veld de withemden uit Wormerveer voor het eerst dit seizoen op een nederlaag trakteerde. De charivari verklapte evenwel het goede nieuws. Niet veel later explodeerde de Azzurri ook in haar eigen arena door in de slotseconde de enige treffer tegen de touwen te schieten. Een dreigende brilstand en watertandende bankzitters waren plotsklaps verleden tijd. Geluk en toeval. Een gestolen overwinning.

BFC JO13-1 – FORTUNA WORMERVEER JO13-1              1-0
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Elio, Alex, Olaf, Mees, Tiago, Alexander, Adonai en Boris

Doelpunt: Alex

Net als vorige week legde blessureleed en een schorsing een behoorlijk beslag op het Dreamteam. De bezoekers grossierden in de competitie al in gelijke spelen en ontpoppen zich dus als taaie middenmoter. Toch stond ook een fraaie Bussumse 7-0 zege in een voorbereidingstoernooi in juni bij sommigen nog op het netvlies. Weliswaar andere omstandigheden dit keer, maar vertrouwen op de goede afloop moest er toch wel zijn. In de kleedkamer was het desalniettemin angstvallig stil. Stilte voor een storm die eigenlijk nooit kwam….

Want eerlijk is eerlijk. Een licht veldoverwicht van het hoog geklasseerde BFC resulteerde maar nauwelijks in doelrijpe kansen. Overconcentratie en slordigheden leidde tot teveel balverlies en te vaak wonnen de ambachtelijke Kick and Rushoplossingen het van het doorgaans zo oogstrelende combinatievoetbal. Vuurpijlen zonder vuurwerk. En dus riep BFC het over zichzelf af dat de Gladoren via snelle omschakelingen eigenlijk gevaarlijker waren.

Toch waren er ook lichtpuntjes. De clean sheet werd niet cadeau gegeven. Diverse keren werd de BFC-goalie tot een uiterste krachtinspanning gedwongen en telkens redde Sidney bekwaam. Man of the Match, simpel. Ook de invalbeurten van een tweetal JO12-1-spelers (die beiden al een wedstrijd in de benen hadden) waren bijzonder prijzenswaardig. Zowel Adonai als Boris bracht bravoure en branie. Beide groeibriljanten debuteerden volwassen en ontzagwekkend en met hun inbrengen kantelde het duel op z’n minst van waakvlam naar sterretjes. Continuïteit alom dus bij BFC 😉

Volgende week op bezoek bij Dirk Kuijt in Katwijk. Om 10:30 uur wordt op Sportpark Nieuw Zuid afgetrapt tegen Quick Boys. Prachtlocatie met hopelijk dito voetbal.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien