BFC JO13-1 met twee solide zeges weer op koers

Met twee schappelijke overwinningen heeft de Azzurri zichzelf deze week een gezonde dosis vertrouwen verschaft. Een handvol fonkelende treffers in de friendly op maandagavond tegen 3e divisionist Hoofddorp deed het geloof in eigen kunnen al aanzwellen en op de dag dat het weer moest gebeuren – zaterdag – werd werkelijk waar niets weggegeven tegen promovendus Roda’46 uit Leusden. Treffers op de juiste momenten. Berekenend en nog ietwat ingetogen, maar prima solide, hulde dus.

Friendlies zijn heerlijke trainingen. In Hoofddorp werd een bekoorlijke sparringpartner gevonden. De gasten opende hun competitie in de 3e Divisie met een afgetekende 5-1 zege, dus de Azzurri was gewaarschuwd. Maar de roodhemden werkten als een rode lap voor de blauwhemden. Een paar prachtige doelpunten gaven de avond extra kleur.

BFC JO13-1 – Hoofddorp JO13-1              5-2
Opstelling: Max, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Daniël, Mees, Tiago, Tim, Elio, Olaf en Alexander

Doelpunten: Tiago (2), Tim, Elio, Alexander

BFC JO13-1 – Roda’46 JO13-1                     2-0
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio, Daniël en Tiago

Doelpunten: Thijs, Tim

Op een kletsnat sportpark Meerweg was de voorbereiding zaterdag verre van ideaal. De teamtas van de tegenstander arriveerde pas rond het geplande starttijdstip, maar de Azzurri en de scheidsrechter waren sportief genoeg om de aftrap wat uit te stellen. Focus en concentratie bleven onaangetast en vanaf het eerste fluitsignaal gunde BFC zichzelf het veldoverwicht. Veel balbezit, iets wat op dominantie leek en zero problemen in defensief opzicht. Volwassen. Het creëren van kansen bleef weliswaar wat inferieur, maar captain Thijs koos met een prima kopgoal het juiste momentum om de rust en het vertrouwen vast te houden. Na rust veel regen en een wat penetranter BFC. Tim verzilverde op meedogenloze wijze een gegeven strafschop en gooide de wedstrijd daarmee al vroeg na de pauze in het slot. Mogelijkheden namens weliswaar toe, maar het net bleef onberoerd. Drie punten in de knip en vast in het linkerrijtje. Senang en content dus.

Komende week wordt weer een bijzondere. Een dubbel programma wederom. Door gewenning wordt de druk ongetwijfeld wat weggenomen. Op dinsdagavond wordt afgereisd naar De Meern, aanvang 19:00 uur op fraai gelegen hoofdveld. Zaterdag op bezoek bij De Toekomst waar om 10:00 uur tegen de Godenzoontjes voor een reguliere competitiewedstrijd wordt afgetrapt. Na de domper in het bekertoernooi zijn onze jongens ongetwijfeld gebrand op sportieve revanche.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien