BFC JO13-1 leidt onnodige 1-4 thuisnederlaag tegen AFC’34

2016-10-01-afc34

De eerste dag van deze nieuwe maand is bepaald nog geen Oktoberfest geworden voor onze oogappels van BFC JO13-1. Opnieuw was de dug-out overbevolkt met een handvol blessuregevallen. Overmacht en onmacht. De gifbeker was blijkbaar nog niet helemaal leeg. Het zit de technische staf dit seizoen nog niet mee. Noodgedwongen moest wederom een beroep worden gedaan op spelers die eerder op de dag al speelminuten scoorden in BFC JO12-1. De chauffeurs maakten furore op het asfalt tussen De Meern en Bussum en zorgden ervoor dat een kwartet andere BFC-talenten op tijd konden aansluiten. Zonder de mindere te (hoeven) zijn van de gasten uit Alkmaar zagen de blauwhemden de punten toch tussen de vingers doorglippen. Spijtig maar waar.

BFC JO13-1 – AFC’34 JO13-1                       1-4

Doelpunt BFC: Jim
Opstelling BFC: Max – Milan, Thijmen, Nigel, Thomas – Alex, Stijn, Mucahit – Elias, Jim, Tim – Yassine, ThijsA, Wessel, Bram en Tijn. ThijsV, Matthijs en Sian moedigden hun teamgenoten geblesseerd in trainingspak aan.

De mokerslag van vorige week, het aanhoudende blessureleed en andere plichtplegingen maakten de trainingsmomenten er deze week niet gemakkelijker op. Desondanks lachende gezichten onder de dimlichten van de Bussumse biljartvelden. Met een zorgvuldig gekozen trainingsprogramma werd merkbaar voetbalplezier en vertrouwen getankt. Hulde. De hoop op genezing van kwetsuren bleek tevergeefs en dus moest de technische staf in allerijl achter de tekentafel plaatsnemen om alternatieve scenario’s te schetsen.

De geelblauwe shirts van de gasten uit Alkmaar werden door de correct leidende scheidsrechter ter elfder ure voldoende afwijkend gevonden zodat BFC als traditionele Azzurri ten tonele kon verschijnen. Met onder andere de ingevlogen debutanten Milan Bijlsma en Stijn de Bie kwam de Azzurri fris en sterk uit de startblokken. De piepjonge selectie kwam een aantal keren goed door over de flanken en zagen een treffer door twijfelachtige buitenspelpositie afgekeurd worden. Een lichte en ongelukkige overtreding in ‘de zestien’ resulteerde in een benutte strafschop voor AFC’34. Een enorme domper die voor een groot litteken zorgde in het tot dan toe contente spel. Nog voor rust werd de achterstand verdubbeld en een snelle tegentreffer in het tweede bedrijf dompelden de Bussumse pupillen in diepe rouw.

Een kwartier voor tijd tekende Jim na een prima versnelling voor een welkome tegentreffer, waardoor de rug toch weer werd gerecht. De mannen waren echter niet meer bij machte om het tij verder te keren. De vierde tegentreffer in de slotfase was er daarom slechts één voor de statistieken.

BFC blijft ondanks de nederlaag een middenmotor in de 2e Divisie en heeft volgende week kans op eerherstel als het op bezoek gaat bij de rode lantaarn FC Abcoude, een ploeg die eerder dit seizoen in een bekerwedstrijd al eens overtuigend werd verslagen. Letterlijk en figuurlijk hopende op beterschap.

 

OvV