BFC JO13-1 laat kampioen Alphense Boys ontsnappen: 3-4

Drie dagen na de hegemonie tegen Ajax (3-1 zege) leek tegen kampioen Alphense Boys lange tijd een surprise in de maak. In een spannende eerste helft doelpuntte BFC twee keer waardoor met een ogenschijnlijk geruststellende 2-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht. Amper terug op het strijdperk wisten de gasten binnen drie minuten de opgelopen achterstand weg te poetsen. Waar BFC midweeks juist in de tweede helft nog de basis legde voor een eclatante zege, moest het nu lijdzaam toezien dat jongens uit Alphen aan de Rijn het duel naar zich toe trok. Hoewel de Azzurri alsnog lang op een puntendeling mochten hopen, bleek de kampioen simpelweg een maatje te groot met een 3-4 eindstand tot gevolg.

BFC JO13-1 – Alphense Boys JO13-1                            3-4
Opstelling: Sidney, Daniël, Thijs, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Timber, Alex en Alexander
Doelpunten: Tiago (2), Alex

Cijfers spreken boekdelen. Een team dat vier speelronden voor het einde van de competitie kampioen wordt in de 2e Divisie dwingt groots respect af. Reden temeer om de entree aan te kleden met een erehaag waarin de bezoekers onder luid applaus werden geëerd voor de bijzondere prestatie. BFC was – weliswaar met veel kunst- en vliegwerk – tijdens het heenduel in staat gebleken om de boys op zeldzaam puntverlies te trakteren en was voornemens om dit staaltje te herhalen.
Na de respectvolle verwelkoming volgde een goede focus die tot halverwege de wedstrijd zijn vruchten leek af te werpen. Spits Tiago stond twee keer op de juiste plaats om BFC stiekem op een 2-0 voorsprong te zetten.

De rust werkte verlammend voor de Azzurri. Twee momenten van onachtzaamheid waren voldoende om de zwaarbevochten voorsprong in no-time uit handen te geven. BFC kreeg geen vat meer op de wedstrijd. Toch leek het echter opnieuw op voorsprong te komen, maar net als afgelopen woensdag werd een Bussumse treffer om uiterst discutabele gronden afgekeurd. Een fair ogend schoudergevecht werd in het voordeel van de kampioen gefloten. De reinste toepassing van klassenjustitie door de verder prima acterende leidsman. Niet veel later viel de treffer aan de andere kant.

Terwijl de suprematie van de kampioen alleen maar groeide kwamen de blauwhemden toch nog terug in de wedstrijd. Alex Messori, kleinste man van het veld, kopte een perfect aangesneden corner op professionele wijze tegen de touwen. Maar terwijl onze jongens nog in een jubelstemming verkeerden sloeg de titelhouder direct na de aftrap weer genadeloos toe. Achteloosheid wederom en dus vertrok de beste ploeg van het seizoen alsnog met een volle zaken met punten huiswaarts.

Hoe moeilijk ook, de uitdaging om alsnog het podium te halen bestaat nog steeds. De laatste twee wedstrijden moeten dan in ieder geval gewonnen worden. Allereerst zaterdag aanstaande als BFC op bezoek gaat bij de nieuwe nummer 5: Fortuna Wormerveer, dat zaterdag ook zegevierde tegen Ajax. We zijn dus gewaarschuwd. Er wordt om 11:00 uur afgetrapt in Wormerveer.

#blijfthetvolgen #komtdatzien