BFC JO13-1 krijgt lesje effectiviteit te verduren (2-5 verlies)


De Azzurri was slechts vijf minuutjes niet bij de les en het resultaat was direct desastreus. Met drie tegendoelpunten in de catastrofale slotfase van de eerste helft werden de blauwhemden uiterst effectief knock-out geslagen. Voor BFC een zwarte vlek in een wedstrijd die verder voor zowel spelers, staf als supporters van beide partijen echt wel het aanzien waard was. Uptempo, doelpuntrijk en vol van voetballende competenties, zowel individueel als collectief.

Zaterdag 24 maart:

BFC JO13-1 – AFC’34 JO13-1                    2-5

Opstelling: Thierry, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio, Daniël en PieterV
Doelpunten: Alexander, Olaf

De vooruitzichten waren hooggespannen. Beide teams gelden als boegbeelden van twee voetbalbolwerken die zich structureel lijken de nestelen in de gevestigde orde van de hedendaagse top van het jeugdamateurvoetbal. Op voorhand ook betiteld als kampioenskandidaten in de aantrekkelijke 2e Divisie. In de lange winterstop werd al eens in Bussum onderling gespard (2-1 BFC), maar de heenwedstrijd in Alkmaar was een prooi voor de geelhemden uit de kaasstad (6-2 AFC’34). De verzachtende omstandigheid in november was nog dat veel basisspelers noodgedwongen geblesseerd of geschorst vanaf de bank moesten toekijken. Maar onvolledige selecties zijn nu eenmaal part of the game. Ook zaterdag was er pech voor de Bussumse technische staf doordat goalie Sidney en centrumspits Tiago te elfder ure geblesseerd afhaakten.

Geen man overboord. Een wederom winnend BFC JO12-1 leverde niet voor het eerst dit jaar twee pareltjes af om de Azzurri te completeren. Noemenswaardig was vooral de wijze waarop de debuterende goalie Thierry Hogendoorn in no-time de harten van aanwezigen stal. Nauwelijks twee turven hoog, maar katachtig in de reflectie, vol bravoure coachend en voetballende oplossingen in de opbouw. Zijn fanbase is behoorlijk uitgebreid, hulde.

Een aantrekkelijk eerste bedrijf leverde mooie onderlinge duels op, de bal circuleerde lustig over het biljartlaken en als een welklinkende harmonica waren de betere mogelijkheden voor de thuisploeg. Toch lag het Alkmaarse gevaar door de combinatie van lichtvoetige creatievelingen en een pure krachtpatser als centrumspits continu op de loer. Drie momenten van onachtzaamheid in minuut 26, 27 en 29 waren voldoende om kort voor het rustsignaal een haast gênante voreintscheidung te moeten slikken.

De tweede helft werd het vechten tegen de bierkaai. Zeker toen al snel de 0-4 op het scorebord kwam. De aanvallende ambities werden vervolgens nog enigszins beloond met een tweetal verdiende treffers, maar het slotakkoord was voor de volwassen ogende gasten die daarmee hun kampioensaspiraties levensvatbaar hielden.

Komende zaterdag even geen voetbal. Vervroegd paaseieren zoeken, want op maandag 2 april (2e Paasdag) wordt al om 9.00 uur in Ede afgetrapt voor een bijzonder ambitieus en loodzwaar divisietoernooi met minimaal zeven uitzonderlijke krachtmetingen tegen louter topteams uit het hele land. Fraai vooruitzicht!

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV