BFC JO13-1 kopje onder bij Buitenveldert (1-0)

Soms zijn er van die dagen…… Vandaag was er zo één….

De hemel had er geen zin in. Langdurige regenval kletterde neer op de Amsterdamse Zuidas. De Bussumse blauwhemden meldden zichzelf evenwel voldoende zelfverzekerd op het fraai gelegen sportpark tegenover de lokale helikopterstandplaats. Ooit beleefde de Azzurri hoogtijdagen op dit complex, maar niet vandaag. De vedettes kwamen na een uur lang tobben en wroeten bedrogen uit. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en een spaarzame tegenaanval die het hoofdobject door een oerwoud aan ledematen dirigeerde betekende bovendien een smartelijke 1-0 nederlaag. Voldoende voer voor bezinning en reflectie. Leerzaam.

Buitenveldert JO13-1 – BFC JO13-1         1-0
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Alex, Daniël en Alexander

Het was me het weekje wel voor onze oogappels. Voor het gros stond een introductieweek op de kalender. Nieuwe school, nieuwe klas, nieuw rooster, nieuwe klasgenoten. Reisafstanden nemen fors toe, net als het gewicht van de rugtassen. En er was meer. De selectiekleding werd uitgereikt met een even bijzondere als grote diversiteit aan maatvoering. Ook een andere voetbaltas. Voldoende reden voor chaos in de koppies, waardoor voetbalschoenen en scheenbeschermers achterbleven in ’t Gooi. Gevolg was een heuse ruilbeurs in de kleedkamer. Bijzaken wonnen het van de focus op de essentie. Klassiek voorteken van een benarde ochtend.

Trainer Rick zat door andere plichtplegingen in Duitsland, maar had voldoende vertrouwen in het gelegenheidsduo Van Veen|Kroes dat tijdens hun sollicitatie een prima trackrecord kon overleggen. Maar wat de ‘oudjes’ probeerden, de trein kwam niet op de rails. Het zo geadoreerde middenveld kreeg geen vat op de solide gouden driehoek van de gastheren. Een loopgravenoorlog was het logische vervolg. Omdat duels veelvuldig werden verloren schitterden automatische patronen in afwezigheid. Zonder overigens zelf in gevaar te komen konden de offensieve competenties eenvoudigweg niet of nauwelijks in stelling worden gebracht. De Azzurri was geen schim van haar standaard. Resumé: het was zo’n dag.

De opdracht is helder. Om door te bekeren dient volgende week gewonnen te worden. Tegenstander is een derde Amsterdamse grandeur…. Dé Amsterdamse grootheid Ajax (JO13-2) komt op bezoek bij Sportpark Meerweg en zal uiteraard met alle middelen proberen de koppositie in de ‘bekerpoules des doods’ te handhaven. Aftrap is om 12:45 uur!

Om alvast te wennen aan tricks van professionals-in-de-dop treedt BFC maandag op Papendal aan tegen Vitesse. Behalve een prima sparringpartner bovendien een weerzien met ‘onze’ Max Snell en Matthijs Dilling die in no-time hun plekje in het Hollywood aan de Rijn hebben gevonden. Aftrap aldaar in 18:30 uur.

#komtdatzien