BFC JO13-1 komt net tekort tegen Go Ahead Eagles: 0-1

Hoog bezoek vandaag op Sportpark Meerweg. Voor een reguliere bekerwedstrijd werd BFC JO13-1 gekoppeld aan een heuse BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Eredivisionist Go Ahead Eagles JO13 kwam op visite. Bepaald niet een alledaags tafereel. Reden genoeg om het nut van de dranghekken langs het Bussumse hoofdveld weer eens bevestigd te krijgen. Onder stralende omstandigheden werd het schouwspel door een considerabele supportersschare gade geslagen. Leunend tegen het ijzerwerk. Met koffie en een zonnebril.
2016 08 27 GAE-1 BFC JO13-1 – Go Ahead Eagles JO13 0-1
Opstelling: Max – Matthijs, Thijmen, ThijsV, Sian – Bram, Alex, Mucahit – Yassine, Jim, Tim – Nigel, Elias, Jay, Tijn

De profs waren na twee eenvoudige zeges de opgetogen lijstaanvoerder, maar konden zich in Bussum geen misstap permitteren. Lang leek een verrassing in de maak. Het veldoverwicht lag weliswaar bij de geelrode adelaars uit Deventer, maar met een aantal snelle omschakelmomenten was BFC een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Vijf minuten voor tijd moest de Azzurri alsnog capituleren. Een slotoffensief bleef uit, waardoor de kleinst mogelijke nederlaag een feit was. Een puntendeling was zeker verdiend geweest. Zondag volgt nog een laatste krachtmeting tijdens een BVO-toernooi in Eindhoven. Nog eens vijf wedstrijdjes op een hoog platform. Lekker doorontwikkelen, hulde dus!

Met een trainingskamp, intensieve trainingssessies, drie bekerwedstrijden en zondag nog een Toptoernooi in de benen lijkt de Azzurri klaar voor de competitie in de 2e Divisie die volgende week begint. Thuis op Sportpark Meerweg wordt om 12:30 uur afgetrapt tegen Fortuna Wormerveer. Komt dat maar eens zien!

OvV