BFC JO13-1 komt net tekort tegen Almere City (0-2)

img_7038
Het komt niet vaak voor dat een profclub Sportpark Meerweg in Bussum aandoet voor een heus competitietreffen. Toch prijkt de naam van Almere City in het rijtje tegenstanders dat BFC JO13-1 dit seizoen in de 2e Divisie voorgeschoteld krijgt. Een gedoodverfde titelkandidaat uiteraard, maar toch (b)lijken de verschillen tussen de gerenommeerde amateurclubs waar BFC ondertussen deel van uit mag maken en de vakkundig geselecteerde profteams steeds kleiner te worden. Dat bleek zaterdag ook in de praktijk. Het duel waarin geen van beide keurkorpsen een vuist kon maken werd beslist door twee spaarzame momentjes van onachtzaamheid. Niets om voor te schamen, maar wel jammer voor de gemiste kans om aansluiting met de kopgroep te behouden.

BFC JO13-1 – Almere City JO13                 0-2

Opstelling: Sidney – Nigel, Thijmen, ThijsV, Sian – Matthijs, Bram, Mucahit – Yassine, Jim, Tim – ThijsA, Alex, Elias en Tijn

Het kan in Almere” is de slogan van de kleurrijke metropool in wording die in de komende jaren zal uitgroeien tot de vijfde stad van Nederland. En wie weet? Almere City FC heeft zich inmiddels een positie in de hogere regionen van de Jupiler League verworven. Promotie naar de Eredivisie wordt steeds realistischer. Wekelijks vertonen de roodhemden symptomen van een kampioen in spé door veelal in blessuretijd wedstrijden in het voordeel te beslissen. De Almeerders zijn allang geen Zwarte Schapen meer. De massale aanleg van een betere infrastructuur typeert de positieve ontwikkeling. De afstand tussen het Gooi en Almere wordt in alle opzichten steeds kleiner. Zelfs de plaatselijke Mazda-dealer profiteert mee met de groeiende welstandstandaarden ;-).

tim_freeroad
Een onschuldig botsmomentje tijdens de gymles van donderdag hield Max Snell buiten de wedstrijdselectie. Een enorme aderlating, want de goalie verkeert al weken in topvorm. Ook andere vaandeldragers kwamen door pijntjes niet aan hun gebruikelijke trainingsuren, waarmee de factor blessureleed toch weer funest knipoogde naar de dit seizoen toch al zo geplaagde technische staf. Het improvisatietalent heeft dit seizoen voor wel hetere vuren gestaan en dus stond er gewoon een 2e-Divisiewaardig ensemble aan de aftrap.

Sidney Lovers, doelman van BFC JO12-1, werd na een clean sheet met zijn eigen team in Hooglanderveen (7-0 uitzege) versneld ingevlogen naar Bussum. Geen tijd en gelegenheid voor stress of zenuwen. Als koelbloedige routinier mag de benjamin terugkijken op een prima debuut. Met twee puike reddingen vlak na rust en continue rustgevende bijdragen in de Bussumse opbouw onderscheidde hij zich bovengemiddeld in positieve zin. Hulde dus.

Dan de wedstrijd. In de regen en in de kou. Ondanks het speciale affiche werd het toch afzien voor de toeschouwers. Op een droommomentje in de eerste vijf minuten en een ongelukkige botsing op het middenveld halverwege de tweede helft na gaf BFC geen krimp. Het fundament stond – als zo vaak – als een huis. Van enige creativiteit in aanvallend opzicht was evenwel nauwelijks sprake. Mogelijkheden of zelfs kansen bleven nagenoeg uit. Geen van beide teams kon een vuist maken. Op zich een compliment voor de Azzurri natuurlijk, maar afgezien van een nieuw ervaringsmomentje tegen een profclub leverde het louter lege handen op. Gemiste kans.

Ondanks de nederlaag handhaaft BFC zich op de 5e plaats. Volgende week wacht weer een prachtaffiche tegen medesubtopper Hollandia, met zeezicht (het IJsselmeer). Aanvang is dan 10:45 uur in Hoorn. Maandag (7/11) oefent BFC JO13-1 op ons eigen sportpark tegen Huizen JO13-1. Weliswaar zonder een handvol JPN-stagiaires, maar dat geeft anderen de gelegenheid ervaring op te doen, mee te ontwikkelen en zich in de kijker te spelen. Aanvang is 18:45 uur. Komt dat zien!

 

 

OvV