BFC JO13-1 kansloos op totale offday bij Alphense Boys

Soms zijn er van die wedstrijddagen die je het liefst snel wilt vergeten. Ze bestaan nog. Die complete offdays. Zelden was er een herfstdag waarop het contrast tussen de meteorologisch gesteldheid en het toneelstuk binnen de krijtlijnen zo groot was. T-shirtjes, zonnebrillen en tjokvolle terrasjes sierden de entree van Sportpark De Bijlen, maar op het veld deed de neerwaartse spiraal al snel zijn intrede. Collectief malheur. Was het misplaatste gemakzucht of zelfoverschatting? Wie het weet mag het zeggen, maar duidelijk was dat de scherpte en attitude van de Azzurri door de ondergrens heen zakte. Ach, de blauwhemden zullen het niet willens en wetens hebben laten gebeuren. Stof tot nadenken en dus goed voor de ontwikkeling en relativering. Gelukkig scheen de zon 😉

Alphense Boys JO13-1 – BFC JO13-1       7-1

Opstelling: Max – ThijsA, ThijsV, Bram, Nigel – Mucahit, Alex,  Jim – Elias, Tijn, Tim – Yassine, Thomas
Doelpunt: Elias

2016-09-24-alphense-boys3

Met zes punten uit drie wedstrijden was de competitiestart van de Azzurri in de 2e Divisie gewoonweg uitstekend. Behalve de punten waren ook automatismen en spelintelligentie steeds duidelijker waarneembaar. Stiekem werd daarom al gefluisterd dat BFC zo maar eens een rol in de kopgroep zou kunnen gaan spelen. Terecht of onterecht?

Dat het bezoek aan het hoogaangeschreven Alphense Boys pittig en uitdagend zou zijn was zonder meer verwacht. De ‘Papen’ zijn bijzonder ambitieus en lieten zich vorig jaar al certificeren met hun Regionale Jeugd Opleiding. Alle jeugdselecties spelen in het landelijke divisievoetbal en in Kees Jansma kent de club natuurlijk een bijzonder kleurrijke voorzitter. Mede geholpen door de intensieve samenwerking met Feyenoord ontvangt het jaarlijks een karrenvracht aan nieuwkomers die het steevast voor elkaar krijgt mee te dingen om de hoogste plaatsen in het divisievoetbal. Iets wat de huidige JO13 lichting ook lijkt te lukken. Hulde dus voor scouting, staf en spelers.

Weinig noemenswaardige blauwe plussen waren er vandaag te noteren, al herpakte de Azzurri zich na een snelle tegentreffer behoorlijk. Een kwartier lang kon BFC prima partij bieden en neigde het de scepter op het middenveld te gaan zwaaien. Nadat enkele kleine mogelijkheden op de gelijkmaker niet werden verzilverd moest het lijdzaam toezien dat de gastheren vanaf de 20e minuut het telraam ter hand namen. De eretreffer van Elias kwam eenvoudigweg te laat om het te bejubelen.

Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden voor het keurkorps van Nathan en Richard. Ogenschijnlijk gerevalideerde acteurs moesten toch weer afhaken, waardoor het blessureleed bleef aanhouden. De tragiek van groeipijnen en andere lichamelijke ongemakken houdt aan. Thijmen, Matthijs en Sian bleven wederom zonder speelminuten in trainingspak in de dug-out, de rentree van ThijsA duurde nog geen tien minuten en aanvoerder ThijsV moest ook noodgedwongen de strijd eerder staken. Het onaangename spel resulteerde voorts in een koude douche met ontgoocheling, hangende koppies en zelfs kortsluiting. Zoals gezegd: een collectieve offday.

Met alle voetjes weer op de grond krijgt BFC volgende week een mooie gelegenheid zich te revancheren. Nieuwe maand, nieuwe kansen. Medemiddenmotor AFC 34 komt vanuit Alkmaar naar Bussum om te battelen om het linker- en rechterrijtje in de 2e Divisie. Prachtaffiche om mee te maken. De aftrap op Sportpark Meerweg in om 12:30 uur. Komt dat zien!

 

 

OvV