BFC JO13-1 is ook thuis Ajax de baas: 3-1


Met veel overtuiging heeft BFC voor de tweede keer dit seizoen een competitietreffen tegen het door velen zo geadoreerde Ajax gewonnen. Na de geflatteerde 0-4 uitzege op De Toekomst wisten de Bussumse talenten ook op eigen bodem dikverdiend zegevierend van het veld te lopen. Met name in de tweede helft was de Azzurri heer en meester en beloonde het zichzelf met een drietal fraaie treffers. Een sierlijke tegentreffer in de slotfase was puur voor de statistieken. Eindstand 3-1. De bibberatie en nervositeit voor dit soort affiches lijkt definitief tot het verleden te behoren. Kleine jongentjes worden groot, hulde dus.

BFC JO13-1 – Ajax JO13-2                         3-1
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Stijn, Elio en Tiago
Doelpunten: Tim (2), Elio

Zelden zullen de omstandigheden zo ideaal zijn geweest. Een midweekse voorzomeravond in mei, een volledig fitte selectie die is uitgerust na een Koninklijke lentebreak en een verleidelijke wederpartij die er voor zorgt dat de ijzeren omheining van het Bussumse hoofdveld dichtbevolkt is met een omvangrijke schare van supporters, liefhebbers en andere enthousiastelingen. Ze zullen gesmuld hebben, want het schouwspel was vermakelijk en haalde bij vlagen ook kwalitatief hoge cijfers.

Het competitietreffen stond al eerder op de agenda, maar kon door omstandigheden geen doorgang vinden. In goed overleg werd een geschikte datum gevonden voor de appetijtelijke rendez-vous tussen de Azzurri en de Godenzonen op het Gooische matras, het biljartlaken waarop de laatste zonnestralen van de dag met een mooie zonsondergang zorgde voor een stukje extra romantiek. Mooi affiche, fraai schilderijtje.

De eerste helft was voor BFC nog wat onwennig. Een gebrek aan eigen wedstrijdritme en toch ook ontzag voor de dynamische hoofdstedelingen, met twee ex-BFC-ers in de gelederen, resulteerde erin dat de opponent met teveel respectvolle egards welkom werd geheten op het eigen sportpark. Toch bleven doelrijpe kansen uit en kreeg de Azzurri naarmate het duel vorderde vat op het lichtvoetige krachtenspel. Het Gooische gif deed zijn intrede en onze jongens kropen stuk voor stuk uit hun schulp. Een gerichte schuiver raakte de paal, een kanonspegel scheerde de lat en tot twee keer toe werd een doelpunt afgekeurd waarbij de ongeldigheid in beide gevallen door velen werd betwist. Voldoende waarschuwingsschoten dus toen in de rust de kleedkamer werd opgezocht.

Met de schroom van zich af bleek BFC in het tweede bedrijf heer en meester. Gesteund door een indrukwekkende publieke belangstelling stroopten de blauwhemden hun mouwen nog eens extra op en werd vooral de fysieke en conditionele voorsprong uitgebuit. Met een voortreffelijke directe vrije trap brak ex-Ajacied Elio de ban. Even later werd wederom een Bussumse treffer (terecht) afgekeurd, maar een voorbeeldig staaltje teamplay zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing. Toen Tim op uiterst artistieke wijze de 3-0 over de Mokumse goalie heen lobde was de bezegeling van een glansrijke overwinning compleet.

Met deze zege is een plaats in de subtop van de 2e Divisie veilig gesteld. Een podiumplaats lonkt nog, evenals nog een drietal smaakvolle affiches. Om te beginnen aanstaande zaterdag als de Azzurri kampioen Alphense Boys ontvangt op haar eigen sportpark Meerweg. Aanvang 12:45 uur.

#blijfthetvolgen #komtdatzien