BFC JO13-1 helemaal klaar voor het voorjaar

Met twee gewonnen friendlies hebben onze oogappeltjes van BFC JO13-1 de winterstop op gepaste wijze afgesloten. Waar het vorige week nog naar hartenlust kon aanvallen tegen hoofdklasser Castricum (5-0) mocht zaterdag worden gewedijverd met medetitelkandidaat AFC’34. Voor beide partijen een ideale gelegenheid om optimaal voorgesorteerd te staan voor de competitiehervatting van volgend weekend. Met een winnende treffer in blessuretijd (2-1) revancheerde BFC zich voor de zeperd in november, toen de geelblauwe kaasliefhebbers een weliswaar sterk gehavende Azzurri in Alkmaar op een 6-2 nederlaag trakteerden. Die deed best pijn.

Op het ooit veelbesproken ‘veld 4’ werd een appetijtelijk schouwspel ten tonele gebracht door twee teams die graag wilde voetballen, allebei verzorgd combinatievoetbal nastreven en het veldspel vandaag – voor even – belangrijker vonden dan de uitslag. Toch ontstond er een behoorlijke glimlach op de Bussumse gezichten toen op het hedendaagse biljartlaken in de slotseconde de – verdiende – winnende treffer werd gescoord. Een mooie beloning voor de prima spelopvatting en fraaie afsluiting van het winterintermezzo. Hulde dus!

BFC JO13-1 – Castricum JO13-1               5-0

Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Stijn, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Elio en Alexander
Doelpunten: Mees (2), Alex, Tiago, Elio

BFC JO13-1 – AFC’34 JO13-1                     2-1

Opstelling: Sidney, TImber, Daniël, Mees, Stijn, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Tiago, Tim, Alexander en Jop
Doelpunten: Tiago, Mees

De fraaie zonnestralen maakten het tafereel vandaag al hartverwarmend. Toch mocht het getoonde spel ook op applaus rekenen. Het gemis van captain Thijs (familiemijlpaal), Alex (griep) en Joris (blessure) werd eenvoudig opgevangen door twee jongelingen uit de JO12-1 (Mees en Jop). De bezoekers openden weliswaar sterk, maar al snel kantelde het spelbeeld in het voordeel van de volwassen ogende gastheren. Slechts het vizier bij de afronding van mooie aanvallen was voor verbetering vatbaar. Dat belooft wat in het voorjaar! Het venijn zat hem vandaag in de slotsecondes. Waar eerst AFC’34 ver in de verlenging van de eerste helft voor de gelijkmaker tekende, trok BFC aan het langste eind in dying seconds van het tweede bedrijf. Leuke opsteker.

Bijzonder noemenswaardig was het optreden van ‘vader’ Fernando Codinha die met zijn gepassioneerde Portugese hartstocht gedecideerd de scheidsrechtersfluit ter hand nam en als een voorbeeldige spelbegeleider de klassieker met een uitmuntend inlevingsvermogen in goede banen leidden. Conditioneel sterk ook 😉

Vanaf volgende week kunnen de mouwen weer worden opgestroopt voor het aloude competitievoetbal. Heerlijk wedijveren met de beste amateurclubs die Nederland rijk is in de 2e Divisie met in de februarimaand direct twee prachtaffiches. Zaterdag (10 februari) wordt eerst afgereisd naar Hoorn voor een clash van verschillende speelstijlen tegen Hollandia. De rendez-vous van de week erop (zaterdag 17 februari) staat bij alle spelers, stafleden en supporters al een tijdje met viltstift in de agenda’s geschreven: Ajax-thuis. Kansrijk.

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV