BFC JO13-1 haalt uit tegen ADO’20: 9-0 thuiszege

2016-10-16-ado20

Hele duidelijke taal zaterdag op het eigen Sportpark Meerweg. Voor het eerst dit seizoen kon het technische duo Nathan|Richard beschikken over een complete selectie. Geen pijntjes, geen kwetsuren en geen vakantiegangers. Het publiek kreeg daarom voor het eerst een scene te zien van de echte JO13-1-film. Met groots machtsvertoon, frivole spelsituaties en een hartelijk scoreverloop liet de Azzurri zien waartoe het in staat is. Niet eerder werd zo’n grote uitslag neergezet in een 2e Divisieduel. Arm ADO’20. Er worden zichtbaar stappen gemaakt in het rijpingsproces bij BFC, hulde dus!

BFC JO13-1 – ADO’20 JO13-1                      9-0

Opstelling: Max -ThijsA, Thijmen, Bram, Nigel – Matthijs, Alex, Mucahit – Elias, Tijn, Tim – Jim, Yassine, ThijsV en Sian

Doelpunten: Bram (2), Yassine (2), Tijn (2), Jim, Elias en Tim

Het kalenderjaar beweegt zich langzaamaan richting de winterslaap. Een veel te vroege invallende donkerte, temperaturen die maar moeilijk wennen en een strakblauwe hemel die stelselmatig vervangen lijkt te worden door een grauw wolkenbed, wenend met miezerregen. Lang leve de herfst. Gelukkig bracht de zaterdag – als zo vaak – licht in de duisternis. De paraplu’s bleven ingeklapt tegen het hekwerk staan en de ritsen van de winterjassen bleven open. Watertanden en hartverwarming. En de handen helemaal vrij voor een daverend applaus.

Opponent ADO’20 uit Heemskerk kende een slechte competitiestart, maar was door twee zwaarbevochten oktoberzeges opgeklommen naar de middenmoot. Met een kledingtas vol rode reserveshirts gaven de gasten blijk van een gedegen en voorbeeldige voorbereiding en kon BFC enigszins onverwacht toch in het azuurblauw aantreden. Wel zo vertrouwd.

Max mocht voor het eerst dit seizoen een clean sheet in competitieverband aantekenen. Hij heerste in zijn zestien en prikkelde zijn medespelers met zijn overwegend positieve bejegeningen. ThijsA liet zijn stem ook gelden, rechts en centraal in de defensie. Zonder zijn primaire taken te verslonzen hield hij oog voor de details die elders op het veld verbale aansturing behoeften. Thijmen kon excelleren. Meedogenloos in de duels als erom werd gevraagd en rust aan de bal op de juiste momenten, aan de wieg van de vele verzorgd opgebouwde aanvalsgolven. Bram voerde zijn team weer aan. Met een sublieme vrije trap gaf hij hoogstpersoonlijk het startsein voor de galerijparade van de dag. Op zijn traditionele stek op het middenveld wist hij na de pauze zijn productie ook nog eens te verdubbelen. Nigel was desgevraagd een beetje moe, maar ook blij. De goedlachse Churandy-look-a-like sprintte als links- en rechtsback herhaaldelijk tot de achterlijn zonder zijn verdedigende inspanningen te ondermijnen. Matthijs acteerde als ware mooi boy triomfantelijk op het middenveld en verbeet de pijnscheuten op zijn ledematen. Zijn soepele tred en imposante lichaamsbouw resulteerde al snel in een machtig veldoverwicht. Alex verzette als kleinste man weer de meeste metertjes. Als begenadigd balafpakker droeg de vriendelijkste gifkikker van onze planeet weer voor een opperbeste teambijdrage. Mucahit deed zijn Maradoniaanse manen weer kostelijk wapperen. Met fraaie loopacties en passierijke strijdlust op het middenveld schitterde Don Diego weer in optima forma. Elias schaarde en sleepte, sprintte en dribbelde. De belangrijke angel in de aanvalslinie van de Azzurri zag zijn fenomenale voetenwerk weer beloond met een fraaie treffer. Tijn vulde de centrale spitspositie weer met verve in. Lang en fysiek sterk in de loopgraven, maar ook chic en elegant bij geboden scoringskansen. Hij kon twee stijlvolle treffers bijschrijven op zijn palmares. Tim hield de bal weer aan een touwtje, net als de linker krijtlijn om het speelveld exemplarisch groot te houden. Een aangename poeier zette zijn naam ook op de productielijst. Jim praalde in de as als ‘9’ en ‘10’ en kon zijn snelheid weer voortreffelijk gebruiken om de kansrijke ruimten achter de defensie te benutten. Een mooie schuiver beloonde zijn werklust. Yassine kon zich vanaf de rechterflank als dribbelkoning naar hartenlust onderscheiden en hield zijn neusje voor de goal fier omhoog staan. Twee keer stond hij aan het einde van appetijtelijk combinatievoetbal. ThijsV maakte na rust zijn comeback als blonde God in het hart van de defensie. Met de kin omhoog en borst vooruit straalde de kapitein zodanig veel zelfvertrouwen uit dat elke opponent wel uitkeek om een speldenprik uit te delen. Sian is ook weer terug. En hoe! Frank en vrij aan de linkerflank verijdelde hij eenvoudig elk naderend ADO-dreigement om vervolgens energie genoeg over te houden voor diepgaande aanvalsgolven. Genoegen met een glimlach.

De trein is op stoom, maar de herfstvakantie betekent een kleine onderbreking van het competitievoetbal. Maar niet getreurd. Komende week gaat nu al de boeken in als ‘de week van Alkmaar’. Donderdag neemt de selectie deel aan een sterk bezet toernooi bij AFC’34 en zaterdag mogen onze pupillen de degens kruisen bij AZ. Er wordt om 10:00 uur afgetrapt op het fraai aangelegde nieuwe jeugdcomplex van deze profclub. Mooie affiches dus weer. Komt dat zien!

 

OvV