BFC JO13-1 geniet volop in de koude voorjaarsvakantie

De vrieskou die Nederland (en Europa) deze week behoorlijk in zijn greep had kan weinigen zijn ontgaan. Een enkeling waagde zich op glad (natuur)ijs, het was verdacht stil vanuit de onderkoelde skioorden en voor de veldtrainingen werden creatieve oplossingen bedacht. Zelfs de KNVB vond het te koud en gelaste alle officiële wedstrijden in nagenoeg heel Nederland op voorhand af. Maar gelukkig bestaat er zoiets als kunstgras 😉

Na het echec van twee weken geleden, toen het almachtige Ajax het onderlinge competitieduel door spelerstekort om twee voor twaalf moest afzeggen, dreigde een wel erg lange winterstop voor onze boys. Het kroost wil niets liever dan de wei in en dus werden gewoon twee vriendschappelijke wedstrijdjes ‘geregeld’. Eerst tegen een bijna-Feyenoord (“Geinoord”) en daarna tegen een bijna-Ajax (Flevo Boys speelt in hetzelfde tenue als Ajax).

De gemiddelde JO13-snuiter bracht zijn voorjaarsvakantie lekker binnen bij de centrale verwarming door, bij voorkeur in een zitzak, voor een beeldbuis, met een controller in de hand en een koptelefoon op de oorlelletjes… Hoe toepasselijk was het dan ook dat op zaterdagochtend werd afgesproken op de E-spelerlaan in Emmeloord, bij het zeer gastvrije Flevo Boys.

Het indrukwekkende complex werd exclusief opengesteld voor een bezoek van de Azzurri. Flevo Boys, hoogvlieger in de Noordelijke 3e Divisie en traditioneel spelend in het o zo herkenbare Ajax-tenue, was vereerd met het Bussumse bezoek. Natuurlijk was het koud, maar toch kon de zonnebril op. In de stralende zon werd in een imposant stadion uiterst professioneel en geduldig continu naar de voetballende oplossing gezocht. Niet altijd even zorgvuldig, niet altijd in het juiste tempo, maar scorebordjournalistiek meldde een puike uitvoering. Noemenswaardig werd de onvervalste hattrick van Alexander Daal die de bal helaas niet naar huis mocht meenemen. Eindstand 0-4. Niet geheel toevallig dezelfde uitslag die niet lang geleden op het scorebord van ‘De Toekomst’ stond tegen dat andere Ajax. Het had zo moeten zijn. Dat rood-wit doet blijkbaar iets met onze boys. De inhaaldatum werd deze week vastgesteld door de KNVB. Noteert u die maar alvast: zaterdag 28 april, 12:45 uur in Bussum.

Zaterdag 3 maart:

Flevo Boys JO13-1 – BFC JO13-1               0-4

Opstelling: Sidney, Timber, Daniël, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Elio, Tiago, Tim, Alexander, MilanB en Dean
Doelpunten: Alexander (3), Tiago

Met een handvol JO13-spelers op verlof werd een week eerder met een mixteam JO12/JO13-team het verrassend sterke Geinoord ontvangen. Een prima lichting binnen een minder succesvolle vereniging. En dus spelen deze spelers wekelijks onder hun niveau. De wedstrijd die exemplarisch zou zijn voor een duel in de Engelse Championship werd een ontmoeting van twee totaal verschillende speelstijlen en alleen daar al om bijzonder leerzaam voor de ontwikkeling van onze boys. Met twee rake kopballen voorkwam benjamin Pieter Veenboer de onnodige nederlaag.

Zaterdag 24 februari:

BFC JO13-1 – Geinoord JO13-1  3-3

Opstelling: Sidney, Timber, Jop, Adonai, Joris, Alex, Elio, Olaf, Alexander, PieterV, Tim, Daniël, Mazin en Abel
Doelpunten: PieterV (2), Olaf

De vriendschappelijke zaterdagen zitten er voorlopig weer even op. Komend weekend wordt de competitie in de 2e Divisie A weer hervat. Op papier staan twee makkies op het programma tegen de nummer laatste en één-na-laatste, maar in werkelijkheid zal de Azzurri een zware kluif hebben aan de angstgegner die BFC uitschakelde in het bekertoernooi en de oudste voetbalvereniging van Nederland. O ja, tussentijds volgt ook nog een vriendschappelijk tussendoortje. Noteert u dus gerust:

Zaterdag 10 maart: BFC – Buitenveldert, aanvang 12:45 uur
Maandag 12 maart: BFC – Kampong, aanvang 19:00 uur
Zaterdag 17 maart: Koninklijke HFC – BFC, aanvang 10:00 uur

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV