BFC JO13-1 eindigt zoals het begon: 0-0

“We hadden tot de kerst kunnen blijven voetballen….”. In een allesbehalve vermakelijk competitieduel heeft de Azzurri de bezoekende Egels van De Foresters geen pijn kunnen doen, en vice versa. Het tafereel was vlees noch vis. Velen stond erbij en keken ernaar. Geen zon, geen regen. Geen doelpunten voor, geen doelpunten tegen. De wedstrijd die vooraf al min of meer werd bestempeld als een affiche om des keizers baard eindigde daarom zoals het begon. Met de brilstand: 0-0. Slaapverwekkend.

Zaterdag 14 april:

BFC JO13-1 – De Foresters JO13-1               0-0

Opstelling: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Daniël, Thomas, Olaf, Elio, Mees, Tim, Alex, Alexander en PieterB

Toch waren de verwachtingen anders. De seizoensopener was immers op zijn minst spectaculair te noemen. De Azzurri startte destijds furieus met twee snelle treffers, maar mocht in de handen wrijven dat ver in blessuretijd nog een punt uit het passierijke vuurgevecht werd gesleept. Eindstand destijds 4-4. Spanning en sensatie. Nu, een half jaar later, is de spanning in de competitie verdwenen. De Foresters balanceren sinds de winterstop tussen het linker- en rechterrijtje. BFC mag nog hopen op een podiumplaats, maar zal de kampioenschaal dit seizoen niet ter hand nemen. Frank en vrij voetballen zou je zeggen….

Nou nee hoor. In plaats van een aantrekkelijke, sensationele ‘open’ wedstrijd kozen de hoofdrolspelers voor een gezapige voorstelling. Vorige week konden tegen laagvlieger Roda’46 met tam, mat en inspiratieloos voetbal nog drie punten worden bijgeschreven. De stralende zon bracht toen een adequaat alternatief om als supporter nog een mooie dag te hebben. Die uitweg ontbrak zaterdag. En dus zagen alle criticasters een slap, suf en kleurloos schaakspel. Met de balcirculatie en handelingssnelheid in een tempo dat de oma van trainer Rick nog gemakkelijk kon bijhouden. De gasten vonden het prima en bleven als volleerde egels in hun molshoop. Lichtpuntje was de invalbeurt van debutant Pieter Broerse (JO12-1) die fris en onbevangen zo nu en dan de sleur wist te doorbreken en waardoor de slotfase nog enigszins het aanzien waard was.

Oorzaak onbekend. Althans? De chillmodus zal bij de leeftijd horen, maar ook de zitzakstand achter de beeldbuis lijkt bij te dragen aan het dagdieven en lanterfanten. Fortnightritus lijkt een begrip te worden. Komend weekend daarom maar lekker buitenspelen met zowel op zaterdag als zondag spraakmakende provocaties. Op zaterdag gaat de Azzurri op bezoek bij FC Amsterdam (aanvang: 10:00 uur) en op zondag mogen de blauwhemden aantreden op een internationaal toernooi in Voorburg (aanvang: 11:00 uur). Prettige vooruitzichten!

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV