BFC JO13-1 eindigt bewogen week in mineur bij aanstaande kampioen


Met vijf wedstrijden en een geslaagd teamuitje is de maartmaand voor BFC JO13-1 bijzonder bewogen gestart. Een vriendschappelijk minitoernooi in Uithoorn, competitiewedstrijden in Arnhem en Almere en waterpret in Wassenaar bracht uiteenlopende gezichten. Winnen, gelijk spelen en verliezen bij Legmeervogels, drie welkome puntjes verdiend bij SML in Arnhem, lol en vertier in het Tiki-bad en een kleurloze bedoeling in Almere, oftewel van alles wat.

Zaterdag 5 maart
DSS – BFC                           1-1         doelpunt: Jim
DEM – BFC                          2-0
Legmeervogels – BFC       0-1         doelpunt: Yassine

Dinsdag 7 maart
SML – BFC                           0-2         doelpunten: Jim, Bram

Zaterdag 11 maart
Almere City – BFC              6-0

Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Dat lijkt Almere City momenteel. De JO13-lichting staat stijf bovenaan in de 2e Divisie en zal lachend kampioen worden. Kwaliteit prima in orde, maar onzekerheid overheerst. Zowel bij de gastheer als de bezoekers. Niemand weet nog hoe het jeugdvoetbal er volgend jaar bij de Almeerse profclub uit zal zien. BVO-waardig of niet? In tegenstelling tot de gewekte verwachting werd niet in ‘het stadion’ gespeeld, maar op veld 9 van naaste buur Sporting Almere. Dat schijnt normaal te zijn. De iets harder dan gebruikelijke kern aan Bussumse supporters spekte dan ook de clubkas van de plaatselijke amateurs, terwijl het wedstrijdsecretariaat toch echt weer in een ander gebouw huist. Valse start versus de normaalste zaak van de wereld? “Het kan in Almere”.

De thuisspelende ploeg die haar kampioenschap mede door puntverlies bij de concurrentie in rap tempo ziet naderen kon het zichzelf permitteren om op halve kracht tegen de Azzurri te spelen. Twee speldenprikken in het eerste bedrijf legden de Almeerse talenten feilloos bloot. De tegentreffers kwamen als mokerslagen aan in het Bussumse kamp en de tijdens de vooravond opgedane teamspirit bleek blijkens de getoonde inzet, beleving en overduidelijk hoorbare onderlinge scheldkanonnades ineens weinig waardevol. Geen gehunkerde Tiki-Taka voorstelling, geen goed-nieuws verhaal. Gegokt en verloren.

Komende week weer een dubbel programma. Beide keren geldt het eigen Sportpark Meerweg als decor. Maandagavond komen de Zeister kasteelbewoners van Jonathan op bezoek voor een friendly en zaterdag zal de rode lantaarn in de competitiestand worden verwelkomt. In het onderlinge treffen met Abcoude kan – zes wedstrijd voor het einde van de competitie – officieel en definitief lijfsbehoud in de 2e Divisie worden veilig gesteld. Niet eerder kon deze doelstelling voor BFC op dit niveau zo snel worden gehaald. De stevige positie in de middenmoot geconsolideerd, toch een beetje hulde dus.

 

OvV