BFC JO13-1 eenvoudig langs Koninklijke HFC: 6-2 zege

Herfstvakantie in Bussum. Het kleurrijke gebladerte neemt ligging op de fraaie aanrijroute die eindigt op een parkeerplaats waar vandaag zowaar ruimte was. Op Sportpark Meerweg slechts een beperkt dagprogramma. De bedrijvigheid ontbreekt, maar toch weer hoog bezoek vandaag. Te gast is Koninklijke HFC uit Haarlem, de oudste voetbalclub van Nederland. Over voetbalnostalgie gesproken. Een klassieker. Voor deze gelegenheid geen Azzurri, maar Blaugranas (blauwe shirts, rode sokken) tegenover de withemden uit Haarlem. Een Clasico dus. Dat zou smullen worden natuurlijk.


BFC JO13-1 – KONINKLIJKE HFC JO13-1                 6-2
Opstelling: Max, TImber, Daniël, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Tiago, Floris en Dean
Doelpunten: Olaf (3), Mees, Thomas, Alex

Er was best wat huiswerk vooraf voor de technische staf. Drie spelers ontbraken door andere plichtplegingen. Puzzelen. In een competitie waarin de verschillen nog maar nauwelijks gemaakt zijn was waakzaamheid geboden. Het zou een hele kluif worden…

Niets bleek minder waar. Laten we het erop houden dat de tafel goed gedekt was. Het bestek in goede handen. De Blaugranas bleken zodanig hongerig dat het duel na een klein kwartiertje al goed en wel gespeeld was. Hoezo een kluif? Als hoofdgerecht kozen onze jongens unaniem voor Koninklijk kluiven. Om de vingers bij af te likken. In de openingsminuut al twee goede mogelijkheden. Bij de derde kans, een minuutje later, was het wel raak. Gooisch gif, sensuele balstrelingen en geraffineerde voetbalintelligentie deden het telraam binnen een kwartier al drie keer rinkelen. Maar toen bleken de buikjes wel vol.

Terwijl voetbalminnend Bussum zich opmaakte voor een galavoorstelling prefereerden de hoofdrolspelers de waakvlam en het nachtkaarsje. De bezieling ebde weg en slordigheid werd een item. Het scoreverloop bleef zich evenwel in het voordeel ontwikkelen. Prima momentum om de teugels eens te laten vieren. De boog kan immers niet altijd gespannen staan.

Noemenswaardig was de ondersteuning van drie JO13-2 spelers. Goalie Max de Bruijn etaleerde zijn charismatische capaciteiten en ook Floris Goedkoop en Dean Benaskar gaven een prima invulling in de verdedigingslinie. Regelrechte bevestiging dat het in de breedte bij BFC wel snor zit, hulde dus.

Volgende week naar Buitenveldert. Daar is nog wat goed te maken. Om kwart voor tien wordt al afgetrapt. Bij winst kan in elk geval voor enkele uren de koppositie worden gepakt 😉

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien