BFC JO13-1 door overtuigende 4-2 thuiszege stevig in linkerrijtje

2016-09-17-sml1

Ondanks een aanhoudende blessuregolf heeft de Azzurri zich zaterdag op grootste wijze weten te revancheren voor de tegenspoed die het vorige week in de slotsecondes bij FC Amsterdam te verwerken kreeg. Het vlaggenschip van het technische duo Nathan|Richard bleek heer en meester op het eigen hoofdveld tegen de oranje hemden van SML uit Arnhem. Door wat blauwe schoonheidsfoutjes in aanval en verdediging werden de gasten een grotere nederlaag bespaard. De driepunter was dan ook meer dan verdiend, hulde dus!

BFC JO13-1 – SML JO13-1            4-2

Opstelling: Max – Nigel, Bram, ThijsV, Thomas – Mucahit,Alex, Jim – Yassine, Tijn, Elias – Wessel, Tim Doelpunten: Elias (2), Jim (2)

Small, Medium of Large? Dat was de grote vraag vooraf. SML is en was een grote onbekende in de 2e Divisie van dit seizoen. Vorig seizoen baarden de Arnhemmers opzien door met een compleet vrouwelijk middenveld lang mee te strijden om het kampioenschap in deze Divisie, en ook dit seizoen werd met een overtuigende zege tegen ADO en nipte nederlaag tegen hoogvlieger Hollandia sterk gestart. De Oosterlingen moeten na de Bussumse suprematie echter voorlopig even in de wachtkamer plaatsnemen en BFC mag zich gaan mengen in de hogere regionen van het hedendaagse divisievoetbal.

Max was verdacht stil vandaag na vier dagen schoolkamp, maar was wederom op geen enkel foutje te betrappen. Nigel stond zowel aan de rechterflank als centraal zijn mannetje en combineerde zijn snelheid weer met ritmische flair en volwassen souplesse. Bram vulde net als vorige week de centrale spilpositie met verve en oppermachtige fysieke pracht in. ThijsV keerde met aanvoerdersband terug in het elftal, maar moest zijn rentree toch bekopen met een pijnlijke aftocht halverwege het tweede bedrijf. Volgende week weer fit hopelijk. Thomas gaf zijn debuut van vorige week een prima vervolg. Ditmaal als gelegenheidslinksback. Foutloos, degelijk en soeverein. Mucahit speelde als creatieve controleur en offerde zichzelf op in dienst van zijn team. Puik staaltje teamgeest. Alex vertolkte als kleine loopwonder, begenadigd afpakker en oogstrelend balvirtuoos weer een allroundrol op het centrale middenveld. Jim bewees ook vanuit het middenvelder zijn neus voor de goal. Vanaf ‘10’ wist hij tot twee keer toe de touwen te laten bollen. Yassine vocht als hoffelijke dribbelkoning aan de rechterflank manmoedige duels uit. Tijn ontpopte zich met drie puntgave assists tot meesterlijke aangever en kreeg een ruim kwartier voor tijd zijn verdiende publiekswissel. Elias etaleerde zijn belangrijkste wapens en snelde tot twee keer toe met een lange rush naar een één-tegen-één duel met de keeper, beiden met koelbloedige afronding. Wessel voorzag de defensie van zijn welkome verdedigingskwaliteiten en sloot na zijn JO12-1 zege de zaterdag af met zes punten. Tim speelde zijn laatste wedstrijd als 10-jarige. Kleintje wordt groot. De benjamin liet het publiek genieten met enkele briljante slalomacties en excellente steekpasses. Thijmen, ThijsA, Matthijs en Sian kwamen door akelige blessures niet in actie, maar gingen ondanks hun malheur volop mee in de feestvreugde. Volgende week gaan ze weer meters maken op het trainingsveld en vertrouwen opbouwen om snel weer te schitteren binnen de lijnen.

Door de dikverdiende zege en uitslagen op de andere velden is BFC meegesprongen in de eerste demarrage, is aansluiting gevonden bij de kopgroep en staat de blauwe brigade stevig in het linkerrijtje. Volgende week een appetijtelijk affiche bij en tegen Alphense Boys, traditioneel kampioenskandidaat en op de ranglijst een puntje meer dan BFC. Om 11:00 uur zal worden afgetrapt op Sportpark De Bijlen. Komt dat zien!

 

OvV