BFC JO13-1: Diepe buiging voor 4-0 thuiszege tegen Buitenveldert

Na wekenlang competitieloos voetbal heeft de Azzurri op niet mis te verstane wijze gedemonstreerd dat het nog steeds tot de hoogvliegers van de 2e Divisie A behoort. Met een – zeker op papier – overtuigende 4-0 zege tegen voetbalbolwerk Buitenveldert gaven onze oogappels een gepast verjaardagscadeau voor trainer Rick en nestelde het zich weer vast in de kopgroep van de loodzware competitie. Prettige bijkomstigheid was dat voor het eerst sinds lange tijd weer kon worden beschikt over een voltallige, blessurevrije selectiegroep. En dan blijkt waartoe het staat is …. Hulde dus.

Zaterdag 10 maart:

BFC JO13-1 – Buitenveldert JO13-1                      4-0

Opstelling: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Elio, Tiago en Daniël
Doelpunten: Mees (2), Olaf, Tiago

Buitenveldert draagt dan weliswaar de rode lantaarn, maar ontpopte zich dit seizoen al als een echte angstgegner. De Amsterdammers waren al verantwoordelijk voor de bekeruitschakeling (0-1) en in competitieverband werd met het minimaalste verschil gewonnen (1-0). Geen onderschatting dus vandaag, zoveel was wel duidelijk. Van een nieuw tactisch schaakspel was echter verre van sprake.

Geen blauwhemden voor de Bussummers vandaag, maar rode tricots. De mannetjes voelden zich er trots en bijzonder in. Al binnen tien minuten lag de bal twee keer in het gewenste netje. Beide goals weliswaar uit stilstaande situaties (vrije trap, corner), maar ontstaan door een groots veldoverwicht en een sterk ontregelde Buitenveldert defensie. Geconcentreerd, geduldig en verzorgd werd vervolgens uiterst volwassen een gedegen pot op de mat gelegd, waarbij via fraai combinatiespel ook nog een derde treffer voor rust volgde. Het duel was beslist en dat kwam de aantrekkelijkheid niet ten goede. Juist op het moment dat de waakvlam de overhand nam doelpuntte BFC halverwege het tweede bedrijf voor de 4-0. Verder uitlopen tegen een vooral mentaal geknakt Buitenveldert was zeker mogelijk, maar werd nagelaten. Sparen voor later wellicht.

Komende week een dubbel programma. Maandag om 19:00 uur treedt de Azzurri wederom aan in de rode shirts als Kampong op bezoek komt voor een leuke friendly. Zaterdag gaan we op bezoek bij de oudste vereniging van Nederland: Koninklijke HFC in Haarlem. Aanvang 10:00 uur.

 

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV