BFC JO13-1 deelt punten in ware thriller

“Rick versus Rik”. Mooi affiche. Zelden is de opening van een competitie zo spectaculair geweest. Geen soapserie bij de Foresters-familie dit keer, maar een ware thriller die geen verliezers verdiende.

En dus stond er na een uur voetballen een terechte puntendeling op het digitale wedstrijdformulier: 4-4.

 

Op het fraai gelegen hoofdveld van de Egels in het pittoreske Noordelijke deel van Kennemerland waren vooral de supporters de grote winnaars. Behalve de hoogspanning binnen de lijnen en een adembenemend scoreverloop was het volop genieten van het herintredende lievelingsjaargetijde. Zomerse taferelen met Gooische zonnebrillen en zo. Prettige atmosfeer. Het was weer goed vertoeven in Heiloo.

Foresters JO13-1 – BFC JO13-1   4-4
Opstelling: Sidney, Timber, Thijs, Stijn, Joris, Elio, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Alex, Daniël en Tiago

Doelpunten: Tim, Elio, Mees, Thijs


Voor zowel BFC als De Foresters is het bekeravontuur al ten einde. Beide teams eindigden als derde in hun bekerpoule en kwamen net tekort voor verdere kwalificatie. Alle focus dus op de competitie. Na enkele intensieve maanden van voorbereiding is één ding zeker: de onderlinge verschillen in de 2e Divisie A zijn bijzonder klein. Een zekerheidje dat vandaag direct bevestigd werd.

Zaterdagmiddag 12:30 uur. Via de sociale media was het nieuws van de Bussumse vrijdagavond al doorgesijpeld tot in de kleedkamers van Heiloo. Enkele voetballende BFC-vaders waren in de lokale 35+ competitie op een zeldzame nederlaag getrakteerd. Een degelijk ogende 2-0 voorsprong werd in de laatste vijf minuten op uiterst schlemielige wijze weggegeven: 2-3 verlies. De jochies schaterden van het lachen. Maar hoe anders was dat een half en heel uur later…? Lessons learned 😉

Direct werd al duidelijk dat beide teams vol voor de winst wilde voetballen. Puur genot. Het publiek kreeg een wervelende show voorgeschoteld. Aanvalsgolven en omschakelmomenten temporiseerden het duel in sneltreinvaart. Ondanks een haperende machine tijdens de bekerwedstrijden kwam de Azzurri fris en fruitig uit de startblokken. Binnen tien minuten schoten Tim en Elio (beiden toevallig zoontjes van de onfortuinlijke BFC-vaders) een 2-0 voorsprong op het scorebord. Een terugval in het tweede deel van het eerste bedrijf deed de kansen kantelen. Ook de Egels doelpuntten twee keer met een gelijke ruststand tot gevolg. De jochies waren dus stil tijdens de limonadestop. Gewaarschuwd voor een herhaling van vrijdagavond.

De tweede helft leek aanvankelijk een kopie van de eerste. Een oppermachtig BFC voetbalde naar hartenlust. Overtalsituaties werden gemakkelijk gecreëerd en de bal rolde met de juiste snelheid over het biljartlaken. Een fraaie solo van Mees kreeg een juiste beloning en de trein leek het juiste spoor gevonden te hebben. Wederom sloeg het spel om. De gelijkmaker kwam letterlijk – maar prachtig – uit de lucht vallen. Toen in de slotminuut ook nog eens de 4-3 viel stroomde de gifbeker van BFC over. Veerkracht bracht gerechtigheid. Ver in blessuretijd kopte captain Thijs de verdiende gelijkmaker binnen. Rick versus Rik onbeslist. Iedereen kon leven met een puntendeling. Glimlachende handshakes na het laatste fluitsignaal. Mooi. Happy End, hulde dus.

Komende week een dubbel programma voor BFC. Op maandagavond wordt op het eigen Sportpark Meerweg om 19:00 uur afgetrapt voor een friendly tegen Hoofddorp. Wennen aan de rode shirts, want zaterdag staat op hetzelfde veld Roda’46 tegenover de Azzurri.

#blijfthetvolgen #komtdatzien