BFC JO13-1 deelt de punten met koploper De Foresters (1-1)

2016-11-26-foresters3

Na twee leuke oefenwedstrijden tegen Excelsior en Cambuur Leeuwarden stond zaterdag gewoon weer een competitiewedstrijd op het programma. Het slotakkoord van de heenronde in de 2e Divisie waar de Azzurri zich inmiddels een verdienstelijke plek in de middenmoot heeft toegeëigend. De onderlinge verschillen blijken echter klein en dus is ook een bezoek van medekoploper De Foresters niet zomaar bij voorbaat kansloos. De Super Egels trotseerden de flink gehinderde autobahn van Heiloo naar Bussum en creëerden onder een appetijtelijke winterzon een veldoverwicht, maar echte kansen bleven uit. Grote ruimtes op het veld werden door beide partijen maar moeilijk benut, waardoor een puntendeling eigenlijk gewoon een heel normale uitslag was. Weinig uitblinkers of het moet de sterk fluitende leidsman zijn geweest. Goed charisma en lekker duidelijk. Puntje tegen de koploper, hulde dus!

BFC JO13-1 – De Foresters JO13-1           1-1

Opstelling: Max – Nigel, ThijsA, ThijsV, Sian – Matthijs, Bram, Alex – Elias, Jim, Yassine – Mucahit, Tim, Jim en Thijmen

Doelpunt: Bram

Dichte mist veranderde weliswaar in aangename winterzon, maar de gevoelsmatige vrieskou bleef aanhouden. Alle hoop dus gevestigd op een hartverwarmende voorstelling. De kids waren flink bijgepraat over de afwijkende speelstijl van de tegenstander. Er zouden flinke ruimtes liggen op plekken waar dit seizoen de bal nog maar weinig was geweest. Puike vooranalyse, want de zienswijze klopte. Toch waren de blauwhemden nauwelijks bij machte intenties en instructies in de praktijk te brengen. Slechts sporadisch werd de weg vooruit gevonden en dus speelde het spel zich vooral af op eigen helft. Deels bewust, deels wat opgedrongen door de witte egels. BFC kende als vaker een degelijke organisatie waarin weinig kansen werden weggegeven. Vertrouwd, nogal conventioneel. Niet altijd even mooi, maar wel tot het einde spannend. Toch een kloppend hartje dus.

De puntendeling betekende na vijf zeges en evenzoveel nederlagen het eerste gelijke spel van dit seizoen. Het typeert de modale klassering op de ranglijst wat overigens een prima positie is voor de jeugdige selectie van BFC. Volgende week start de terugronde in Wormerveer waar om 10:15 uur tegen het plaatselijke Fortuna wordt aangetreden. Thuis werd met 4-1 gewonnen, voldoende zelfvertrouwen dus. Komt dat zien!

 

OvV