BFC JO13-1 deelt de punten bij koploper Alphense Boys: 2-2

Met een gelukkige puntendeling bij de onbetwiste kampioenskandidaat is dit kalenderjaar voor de Azzurri voetballend positief afgesloten. Drie afgelaste trainingsavonden en nieuw blessureleed noodzaakte de staf opnieuw concessies te doen in de opstelling. Na het eenrichtingsverkeer in de eerste helft, waarin Alphense Boys ‘slechts’ tweemaal doel trof, wist BFC kort voor rust twee verrukkelijke schoonheden tegen de touwen te werken om vervolgens na rust de poorten dicht te houden.

Puike wederopstanding en geweldige opsteker in de aanloop naar de tweede seizoenshelft.

ALPHENSE BOYS JO13-1 – BFC JO13-1    2-2
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Alex, Tim, Olaf, Mees, Tiago, Alexander, Elio en Boris
Doelpunten: Mees, Olaf

Kampioen worden doe je tegen de kleintjes”. Een waarachtige quote, want als onnodig puntverlies tegen drie teams uit het rechterrijtje was uitgebleven, mocht BFC zich ‘gewoon’ koploper van de 2e Divisie noemen. “Als” ja. De realiteit was anders. Angst regeerde in de kleedkamer. Natuurlijk had de knullige nederlaag van vorige week in Katwijk een behoorlijke optater teweeg gebracht, maar meer nog was er de bibberatie voor de lijstaanvoerder met in het bijzonder een weerzien met een zo gevreesde spits. In plaats van het geloof in eigen kunnen werd de rode loper uitgelegd voor de – overigens voorbeeldige – gastheer.


Staf en supporters werden met alle egards welkom geheten op het fraaie Sportpark De Bijlen, met een gepaste glimlach attenderend op de spekgladde aanlooproute. Hospitality ten top, hulde. Hoe overeenkomstig waren onze jongens in het veld. In de eerste 25 minuten werd de thuisclub geen strohalm in de weg gelegd, gratis toegang tot de draaimolens en menig toekomstig Feyenoorder danste als een prima ballerina door de Bussumse loopgraven. Saillant genoeg mocht BFC juist de zo gevreesde spits dankbaar zijn dat het mocht blijven hopen op een goed resultaat. Ondanks zichtbaar adorabel voetbalvermogen stond zijn vizier vandaag zodanig afgesteld dat de reclameborden naast het doel en de netvangers achter de goal het vandaag zwaar te verduren hadden.

Het duel kantelde kort voor rust. Met een klassiek omschakelmoment en een snelle crosspass werd Mees in stelling gebracht die evenals vorige week de netkwaliteit danig op de proef stelde. Nauwelijks bekomen van de ontroering pegelde Olaf enkele minuten later zo mogelijk nog fraaier het leder in de winkelhaak. Ruststand 2-2. Tevens de eindstand. Met tactische wissels werd de wedstrijd professional op slot gegooid, hopend op een mirakel die – enigszins terecht – nooit kwam.

Over speelminuten zal het kroost niets te klagen hebben. De Azzurri speelde vandaag al hun vijftigste wedstrijd van het seizoen en lijken daarmee prima op weg naar een nieuw Centenario. De januarimaand kenmerkt zich met competitieloos voetbal in verband met de aangepaste KNVB speelkalender. Uitgelezen kans om wat fraaie voetbalexcursies vast te leggen naar oorden als Alphen aan de Rijn, Rosmalen en Elburg waar vele uitdagingen tegen profclubs, voetbalscholen en divisieteams uit andere delen van ons land op de rol staan.

Noteert u dus maar:

Donderdag 4 januari: Toernooi Alphense Boys
Zaterdag 6 januari: Friendly SDZ – BFC
Zondag 14 januari: Toernooi OJC Rosmalen
Zaterdag 20 januari: Toernooi ESC Elburg

#goedbeginvanhetnieuwejaar
#komtdatzien