BFC JO13-1 blijft winnen …..

Op bezoek bij Buitenveldert heeft de Azzurri met een kleinst mogelijke overwinning (0-1) revanche genomen op de even ongelukkige als onnodige bekernederlaag van twee maanden geleden. Omdat de concurrentie vandaag de punten deelden zijn onze blauwhemden bovendien op gelijke hoogte gekomen in het competitieklassement van de 2e Divisie. Medekoploper, hulde dus.

Het blijft een mooi contrast daar aan de Amsterdamse Zuidas. Zelden kent een sportpark zo’n grote hoeveelheid aan luxe skyboxen die prijken in de fraai ontworpen architectonische hoogstandjes die in notime zijn opgestegen langs de krijtlijnen van het voetbalbolwerk. Doordeweeks het thuis van forensen in driedelige pakken en zijden stropdassen, maar op zaterdag blijven ze grotendeels leeg. Spijtig, want juist dan verdienen de speelse animatie, intense toewijding en multiculturele bedrijvigheid op de velden volle tribunes.

BUITENVELDERT JO13-1 – BFC JO13-1                     0-1
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Tiago, Daniël en Elio
Doelpunt: Tim

Ladies Day vandaag bij Buitenveldert, dus JO13-1 op veld 2. De vrouwelijke leeftijdsgenoten van onze kroost namen bezetting van het hoofdveld. Geen onlogische ontwikkeling in het vaderlandse voetballandschap anno 2017, maar wel even wennen. Het zal de verklaring zijn geweest dat de Azzurri tijdens het eerste bedrijf nog wat zoekende was. Twijfel en onzekerheid wonnen het van geloof in eigen kunnen. Er werd gedacht in angst in plaats van creatie.

Maar na ‘de thee’ was alles anders. Al in de eerste minuut na de hervatting bolde het net. Het bleek weliswaar de enige en winnende treffer, maar de veldbezetting, spelopvatting en zelfverzekerdheid van de Azzurri pasten weer bij die van een kampioenskandidaat. De drie punten werden meegenomen naar de kleedkamer en na de lauwe douche in de hypertraditionele voetbalkleedkamer werden tegen elven in de ochtend de tanden vergenoegd in de overheerlijke broodjes hete kip en kebab gezet. Was weer smullen dus 😉

Volgende week even geen competitievoetbal. Doordeweeks waaieren maarliefst zes spelers uit naar een KNVB activiteit. De zoveelste bevestiging dat onze club en onze jongens geweldig op de kaart staan. Zaterdag staat een mooie friendly geagendeerd tegen een hoogvlieger uit de 3e Divisie. Tegen DEM uit Beverwijk wordt om 12:45 uur afgetrapt.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien