BFC JO13-1 blijft voorlopig buiten de medailles

Ook zo in de ban van de Olympische Spelen? Terwijl in het Koreaanse Holland House de eerste hoogtijdag werd gevierd met een heuse clean sweep, klonk in een lokale voetbalkantine in het Westfriese Hoorn heel stilletjes het “Viva Hollandia” voor eigen volk en vaderland. De treffende titelsong omdat de gastheren drie zwaarbevochten punten in eigen huis hadden gehouden en stilletjes omdat de thuiszege toch nauwelijks verdiend was te noemen.

HVV Hollandia maakte dankbaar gebruik van drietal spaarzame imperfecties bij de verder solide acterende blauwhemden uit ’t Gooi en houdt haar titelkansen daardoor levend. BFC neemt voorlopig plaats in de wachtkamer.

HOLLANDIA JO13-1 – BFC JO13-1             3-2

Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Alex, Thomas, Olaf, Mees, Alexander, Tim, MilanK, Sem en Dean
Doelpunten: Alexander, Tim

Het winterprogramma was bijzonder geslaagd. Een verdiende toernooizege, prachtige battles tegen de jeugdteams van profclubs en imponerend veldspel en dito uitslag tegen een medetitelkandidaat. Bovendien verdwenen de spierblessures. So far so good. Toch sloeg het noodlot in de week voorafgaand aan de competitiehervatting enigszins toe. De nationale griepepidemie nam vat op onze boys met als gevolg dat maarliefst drie Azzurri het duel noodgedwongen thuis vanaf hun Gooische matras op de groepsapp moesten volgen. Ook trainer Rick bleef achter in de lappenmand.

Toch mag vooral de breedte van BFC worden geroemd. De letterlijke en figuurlijke ‘grote’ gevaren van de thuisploeg werden geconcentreerd aan banden gelegd. Het strijdplan klopte, de opbouw van de gastheren werd stelselmatig ontregeld en het combinatiespel van de blauwhemden oogde eigenlijk uiterst solide. Toch bleven de doelrijpe kansen uit en werd al snel duidelijk dat het interessante schaakspel op details zou worden beslist. Twee onfortuinlijke imperfecties in het laatste deel van het eerste bedrijf dompelden de Azzurri voor even in diepe teleurstelling. Ruststand 2-0.

De voorgehouden spiegel in de kleedkamer, waarbij ieders bovenmatige kunnen nog maar eens werd benadrukt, leek zijn vruchten af te werpen. Zonder overdreven risico’s te nemen werd een kwartier lang de wedstrijd naar de BFC-hand gezet. Twee treffers brachten de teams weer – terecht – in evenwicht. Maar net toen de hoop op een ‘erop-en-erover’ serieuze vormen begon aan te nemen kwam een derde imperfectie letterlijk uit de lucht vallen. Anticlimax en ontgoocheling. Een tegenslag die de Azzurri helaas niet meer te boven kwam.

Wat rest is en blijft plek 5, een koppositie in de B-groep van de 2e Divisie. Eventuele titelaspiraties kunnen voor even de ijskast in, maar er liggen nog vele prachtaffiches in het vooruitzicht. Zo komt komend weekend Ajax JO13-2, de huidige nummer 4, naar Sportpark Meerweg. De huidige nummer 4 zal gebrand zijn op een revanche voor de sensationele 0-4 nederlaag op de eigen Toekomst. Maar ook de Azzurri zal gebrand en getergd zijn om – wederom – te winnen van de Godenzonen….

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV