BFC JO13-1 beleeft Black Saturday: 6-2 nederlaag

Heel Nederland was voor even in de ban van een jaarlijks shoppingevenement, daags na Thanksgiving. De Azzurri gaf er op de zaterdag zijn eigenlijk invulling aan met schrikbarend veel overeenkomsten. In een titanenstrijd tussen twee teams die meedingen om de hoogste plaatsen in de 2e Divisie werden de doorgaans duur te verdienen punten spotgoedkoop weggegeven. De Alkmaarse gastheren waanden zich in een snoepwinkel waar naar hartenlust werd geshopt. Profiterend van een Bussums fiasco. Het toepasselijke citaat na de wedstrijd: “Dankjewel” (Thanksgiving).

 

Het mocht dus niet zo zijn. Na het echec van vorige week waarbij BFC in een tumultueuze slotfase belangrijke punten en een speler (rode kaart) verloor, dropen de blauwhemden zaterdag wederom met een nederlaag van het veld. In een regelrechte topper tegen AFC’34 werden in de kaasstad teveel persoonlijke fouten gemaakt, te slordig omgegaan met kansen en vooraf besproken taken onvoldoende uitgevoerd om ook maar enige aanspraak te maken op een zege. Vanuit een uitpuilende dug-out met geblesseerden, geschorste en ingevlogen JO13-2-spelers (die met 6-0 zegevierde) werd prozaïsch en ontluisterend geconstateerd dat aan Bussumse zijde sprake was van een collectieve offday.

AFC’34 JO13-1 – BFC JO13-1       6-2
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Elio, Alex, Olaf, Mees, Tiago, Alexander en Floris

Doelpunten: Tiago, Thijs

Al in de eerste minuut keek BFC al tegen een achterstand aan. Een aaneenschakeling van verkeerde terugspeelballen en een dankbaar profiterende AFC’34-spits waren exemplarisch voor het verschil in scherpte, 1-0 achter. Details. Toch liet de Azzurri daarna tien minuten lang zijn ware gezicht zien. Met name Alexander blonk uit met spectaculaire slalomacties, de creatieve middenvelders demonstreerden hun fenomenale voetenwerk, de controleurs konden de pressie hoog houden en de gelijkmaker werd gedecideerd tegen de touwen geschoten. Een opleving van korte duur. Nieuwe wanordelijkheden ontstonden op eigen helft, geduld en een tactische omzetting maakten AFC’34 sterker en het zelfvertrouwen van onze jongens daalde onder het vriespunt. BFC trof vandaag twee tegenstanders: een titelkandidaat en zichzelf.

Hoe anders was het allemaal doordeweeks. Een kwintet BFC’ers fungeerde verdienstelijk als hofleverancier tijdens een stageactiviteit bij de KNVB (JPN) en ‘onze’ Olaf kreeg het heuglijke nieuws dat hij voor komend seizoen is aangenomen bij het almachtige Ajax. On top of that excelleerde BFC op maandagavond in een friendly tegen het andere AFC, uit Amsterdam. De beste amateurclub van Nederland dat zich met haar JO13-1 vrij gemakkelijk in de 1e Divisie kan meten met de grote profclubs. Van A naar B(eter). De Azzurri speelden de hoofdstedelingen geregeld van het spreekwoordelijke kastje naar de muur. Dikverdiend werden de Amsterdammers met 3-1 afgedroogd. Verkeerde piek? Welnee, winnen met goed voetbal is altijd leuk.

BFC JO13-1 – AFC JO13-1             3-1
Opstelling: Roman, TImber, Thijs, Daniël, Joris, Alex, Dean, Elio, Mees, Tiago, Tim, Floris, Alexander en Sem

Doelpunten: Tim, Tiago, Alexander

Komende week is weer voldoende gelegenheid om de koe weer bij de hoorn te pakken. Drie keer lekker trainen. De dug-out zal weliswaar nog behoorlijk gevuld zijn, maar de thuiswedstrijd tegen middenmoter Fortuna Wormerveer vormt een prima gelegenheid om ons ware gezicht weer te kunnen presenteren. Er wordt traditiegetrouw om 12:45 uur afgetrapt op ons hoofdveld.

 

#blijfthetvolgen #komtdatzien