BFC JO13-1 beats FC Amsterdam in thriller: 4-3

Het is september. Hoog tijd voor voetbal. Het spel is op de wagen. En hoe!?

Scholen zijn nog niet begonnen. Vakantiemodus nog vol op aan. Toch prijken op de KNVB speelkalender al een veelvoud aan huzarenstukjes. Sportpark Meerweg is er klaar voor. Het is er vandaag goed vertoeven. Weerkaatsende zonnestralen op de groene biljartlakens, een prettig briesje en zelfs de temperaturen zijn boven verwachting. Langs de zijlijn verzamelen zich pralende en pronkende getuigen. Getinte huidjes met zonnebrillen over de neusvleugels. Zomers tafereel. Nieuwsgierig naar wat komen gaat. Gezonde spanning.

Alle vliegtuigen zijn gelukkig op tijd geland om de ceremoniële aftrap van het BFC JO13-1-seizoen met een voltallig sterrenensemble te doen. Het lot toverde drie loodzware bekerwedstrijden uit de koker. De maand september kan de boeken in met een heuse Mokumse Trilogie. Vandaag aflevering 1: FC Amsterdam, hoe toepasselijk…..

Ruim een uur zuivere speeltijd na de officiële seizoenstart mocht de Azzurri opgelucht adem halen. De drie dikverdiende punten bleven in Bussum, hulde!

BFC JO13-1 – FC Amsterdam JO13-1       4-3
Opstelling: Sidney, TImber, Thijs, Stijn, Joris, Alex, Elio, Olaf, Mees, Alexander, Tim, Daniël, Tiago en Thomas
Doelpunten: Alexander, Tim, Elio en Thomas

Michael Jackson heeft vroeger best wat treffende liedjes gezongen….

“Beat it”

FC Amsterdam is geen onbekende. In juni werden de degens al eens gekruist met een brilstand tot gevolg. Aan elkaar gewaagd dus. Een team met talentvolle clubhoppers uit onze hoofdstad, aangestuurd door een zeer bevlogen en extravagante trainer die het woordenboek van onze kroost al heeft verrijkt met hilarisch voetbaljargon. Termen als “dampen” en “squeezen” zijn moeiteloos opgenomen in de Gooische straattaal. Weinig intimiderend overigens. Boodschap in de kleedkamer was dus duidelijk: Beat it.

 

“Thriller”

Natuurlijk was er wat gezonde spanning vooraf, maar al na vijf minuten werd het vertrouwen gevonden toen spits Alexander een aanval uit het boekje vakbekwaam afrondde (1-0). Nog geen tien minuten later verdubbelde Tim de score met een verwoestende uithaal die het net wederom liet bollen (2-0). De suprematie groeide, maar met onzorgvuldigheid in alle linies stokte de galerijvoorstelling.

Toen vlak na rust de gevreesde aansluittreffer uit de lucht viel nam de twijfel toe (2-1). Het tappen uit het spreekwoordelijke andere vaatje begon. Zwoegen, ploeteren en toch ook bij vlagen nog de blijvende dreiging. Het befaamde thrillerscenario kreeg gestalte. Elio zorgde met een tergend langzame schuiver even voor verademing (3-1), maar de tandwielen bleven piepen en kraken en de Amsterdammers sloten opnieuw aan (3-2). Vlak voor tijd schampte Thomas een indraaiende vrij trap binnen en de buit leek binnen (4-2), maar diep in blessuretijd stond de blauwe brigade opnieuw een tegentreffer toe (4-3). Het welkome laatste fluitsignaal klonk als muziek in de Bussumse oren. Al met al tevreden met de drie punten, maar zeker nog geen rozengeur en maneschijn……

De concurrentie deelden de punten, waardoor BFC volgende week zaterdag als koploper naar Buitenveldert afreist. Goeie herinneringen. Bestempeld als bedevaartsoord. Om 10:15 uur wordt afgetrapt aan de Gustav Mahlerlaan in onze hoofdstad, ook bereikbaar per helikopter.

#komtdatzien