BFC JO13-1 al vol op stoom in 2018!

Winterreces. Winterslaap. Winterstop.

Voor vele voetballers een verplichte rustpauze en/of zwarte bladzijde van hun jongensboek. Zeker dit jaar, omdat voor het gros competitievoetbal pas weer in februari zijn vervolg kent. Natuurlijk werd ook de Azzurri vanaf medio december tijd en rust gegund om in gepaste stijl wat oliebollen te nuttigen en vuurwerk af te steken. Toch werd snel daarna maar wat graag gehoor gegeven aan de kriebelende ledematen. Buitenspelen heeft gewonnen van binnengamen.

 

Nu, 18 wedstrijden in 2018 verder, is de voetbalgeschiedenis van BFC JO13-1 weer verrijkt met enkele kleurrijke pagina’s. Een leerzame eerste week in de mix met JO12-hoogvliegers, tijd en gelegenheid om de ziekenboeg weer terug aan het front te brengen, een eindzege op een sterk bezet divisietoernooi in het Brabantse land en een podiumplaats tijdens een bvo-toernooi in Elburg met louter goede pers voor de spelers en de club. Hoe mooi kan een jaar beginnen? Hulde dus.

Verticaal ontwikkelen
Donderdag 4 januari: Toernooi Alphense Boys

BFC – Barcelona Soccerschool 1-4 (Mees)
BFC – Future Talent 2-3 (Olaf, ed)
BFC – De Meern 3-1 (Mees, Pieter, Job)
BFC – ARC 0-1
BFC – SDZ 3-1 (Tiago 2, Mees)

Al op de eerste doordeweekse donderdag, nog in de kerstvakantie, traden onze jongens aan in Alphen aan de Rijn. Sommigen genoten nog van hun vrije tijd op besneeuwde Alpentoppen of bloedhete stranden en woestijnen in het Midden-Oosten en anderen werd nog rust gegund in verband met de aanhoudende blessuregolf. De trainer/coach moest werken in het buitenland en de teammanager had de griep. Lekkere start ;-). Echt wel, want het gaf een prima uitleg van de rake uitspraak van ‘JC’: “Elk nadeel heb z’n voordeel”.

Met een heuse JO12|JO13-selectie gingen onze boys onder aanvoering van het getalenteerde trainersduo Jesper|Jeffrey ten strijde tegen gerenommeerde voetbalacademies en geestdriftige 3e Divisieteams. Hoewel de eindstanden mogelijk wat wenkbrauwen deden fronzen bleken na een analytische evaluatie de vele winstpunten in de ontwikkeling van onze kroost. Voetballend bij vlagen briljant, fysiek soms wat tekort. Allemaal logisch. 7e plek was voor de statistieken.

Goed Stel in Brabants landschap
Zondag 14 januari: Toernooi OJC Rosmalen

BFC – JEKA 0-1
BFC – Blauw Geel’38 2-0 (Alexander 2)
BFC – Dongen 3-0 (Elio 2, Tim)
BFC – HVCH 2-0 (Tim, Thijs)
BFC – JVC Cuijk 1-0 (Elio)
BFC – OJC Rosmalen 2-0 (Olaf, ed)

Denken in kansen. Zo’n winterreces geeft gelegenheid om ook eens de bolwerken in andere gebieden van ons landje te visiteren. En dus trok de karavaan naar het Brabantse landschap, op slechts krap een uurtje rijden. Het deelnemersveld kende louter divisieteams uit het Zuiden, het complex was mega (9 velden!) en de klimatologische omstandigheden koud, maar zonnig. Drie wedstrijdjes op natuurgras, drie op kunstgras. Stuk voor stuk geweldige ingrediënten voor een ideaal voetbalklimaat.

Het werd een déjà vu van dertig jaar geleden. 1988. Wie kent het nog. Ons Oranje verloor een openingsduel en liet Europa daarna op indrukwekkende wijze kennismaken met de Hollandse School. Totaalvoetbal. Oogstrelend combinatiespel, met een gepaste dosis gif. Optima forma. “Dat was een goed stel hoor”, klinkt het nog weleens in de hedendaagse kleedkamers. Deze zondag was niet anders. En dus sleepte BFC op overtuigende wijze de toernooizege binnen, hulde!

Mijlpaal in Elburg
Zaterdag 20 januari: Toernooi Elburger SC

BFC – NEC/Oss 2-2 (Mees 2)
BFC – VVV Venlo 0-0
BFC – FC Groningen 1-0 (Mees)
BFC – Quick’20 2-0 (Alexander 2)
BFC – Quick Boys 2-0 (Tiago, Alexander)
BFC – Willem II 1-3 (Elio)
BFC – NAC 2-0 (Thijs, Alexander)

Met alle schaapjes op het droge (lees: een blessurevrije selectie) mocht BFC aantreden op een heus bvo-toernooi. Het Weber Woonwereld JO13-toernooi bij Elburger SC. Nieuwe mijlpaal. Een strak georganiseerde loting koppelde de Azzurri in de poulefase al aan een drietal profclubs. Er zouden nog meer profmeetings volgen. De mentale ontwikkeling van onze boys heeft er voor gezorgd dat de bibberatie bij dit soort excursies tot een minimum beperkt is. Genieten dus.

Vertrouwen, zelfverzekerdheid en geloof in eigen kunnen vormden de basis voor dé verrassing van de dag. Voor de buitenwereld althans, want ‘wij’ wisten wel beter. De Lokale Omroep Elburg wist niet wat het zag: dat kleine dorpsclubje uit ’t Gooi….. We werden het hoofditem van een dag durend live-verslag op de lokale radio.

Als poulewinnaar plaatste BFC zich voor de halve finales. Een podium dat voor andere deelnemers als PEC Zwolle, VVV Venlo, NEC/Oss, Go Ahead Eagles, Emmen niet eens haalbaar bleek. Na een kleine tegenvaller in de semi’s tegen latere toernooiwinnaar Willem II, rechtte de Azzurri nog één keer de rug door triomfantelijk de troostfinale tegen NAC Brede te winnen. 3e plaats. Bronzen plak. Staande ovaties.

In de januarimaand worden dus voldoende kilometers gemaakt voor de competitiehervatting in de volgende maand. Met onder meer ontmoetingen tegen medetitelkandidaten in de 2e Divisie, Hollandia en Ajax, kent de Azzurri in februari direct een loodzwaar programma. Eerste affiche is pas op 10 februari, op bezoek in Hoorn bij Hollandia. Tot die tijd volgen nog wat leuke friendlies. Vanzelfsprekend 😉

#komtdatzien
#blijfonsvolgen
OvV