BFC JO12-1 On Tour (vervolg)

23-09-2017 Oostzaan FC Jo12-1 uit.

De eerste competitiewedstrijd van de boys

Een wat onbekende speler; deze kwamen ze nog niet eerder tegen in de Jo11 competitie. Nadat we afgelopen week een stevig potje voetbal hadden gehad tegen de Jo13-1 van Victoria, wat we gewonnen hadden met 1-2, zou dit wellicht een makkie worden. Helaas is onze vaste goalie voor een paar weken geblesseerd. Gelukkig biedt Matthew uitkomst, ook al heeft hij net zijn eigen wedstrijd nog in de benen.

We zijn los. Binnen dezelfde minuut staat BFC al 1-0 achter. Foutje. Misverstandje achterin, tussen verdediging en de keeper. Kan gebeuren. Nu oppakken en er overheen. 5 minuten 2-0 en nog eens 2 minuten later 3-0. Waaaat(TF)!! Wat gebeurt hier?! Er staat een beer van een spits bij OFC, die ook behoorlijk snel is. Daarnaast lijken onze boys net een fractie te laat te zijn in het overspel. OFC weet heel goed dat BFC alles voetballend oplost en via de eveneens sterke back volgt vrijwel elke keer een harde trap naar voren. Wie heeft een middenveld nog nodig, en daar op ons middenveld weet OFC het spel van BFC goed te verstoren met alle andere spelers, zodat we veel moeite moeten doen om onze bal naar voren te krijgen.

Eindelijk een mooi schot op het goal door Anouar, onhoudbaar voor de keeper; 1-3. Toch nog weer een kleine kans om dichterbij te komen. Maar bij de uitname door OFC gaat de bal alweer direct richting de spits en komt OFC zelfs op 4-1. Uiteindelijk volgt nog een keer een keurige actie van OFC waarbij de bal voorgegeven wordt en net over gekopt wordt en een schitterende redding van Matthew. Voor rust een corner van BFC, waarbij de bal heen en weer geklutst wordt en uiteindelijk over de doellijn rolt; 4-2. Na rust volgen nog diverse acties, met name het overijverige vlaggen van de te jonge grensrechter van OFC, die zelf nog maar net weet wat buitenspel is en het een aantal maal niet bij het rechte eind heeft. Een gele kaart voor BFC voor een knullige opmerking die zorgde voor nog meer frustratie, want onze jongens houden zeker niet van verliezen. En dat is hoe de wedstrijd eindigt, ondanks de belofte voor pannenkoeken bij winst door Margot. OFC oogde krachtig in de duels, speelden alleen de lange bal. Met een sterke, snelle spits lukt het dan om je kansen te benutten. Als je terugkijkt heeft OFC 6 kansen gecreëerd waarvan ze er 4 verzilverd hebben. BFC heeft een boel leerpuntjes meegenomen voor de volgende trainingen en wedstrijden. Van de 11 spelers, was meer dan de helft onvoldoende aan het spelen. Ondanks het verlies hebben een aantal jongens toch nog gescoord…op de terugweg bij Burger King.

 

30-09-2017 Purmersteijn Jo12-1 thuis.

Afgelopen week focussen op wat de boys beter of anders konden doen t.o.v. de wedstrijd tegen Oostzaan. Conclusie, nog beter ons eigen spel blijven spelen en verder perfectioneren. Jeffrey is deze week begonnen met pop gesprekken bij de jongens. Voor iedereen wat puntjes waar hij aan kon werken alvast. Aangekomen bij BFC was het al wat vochtig, maar vlak voor het verzamelen van de boys op het veld, kwam het met bakken uit de lucht. Zo te zien was toch niet iedereen even scherp geweest met het inpakken van de tassen, want er ontbraken wat regenjacks toen de boys de kleedkamer uitkwamen. De scheids, geworven onder het eigen publiek was er klaar voor en regelde direct een grensrechter die als enige langs het veld geen jas aan had. Zou allemaal goed komen. In gedachten lag nog, de vorig jaar gespeelde wedstrijd tegen Purmersteijn. Door het gelijkspel van toen liepen de boys het kampioenschap mis van het eerste trimester. Daarnaast zouden ze vergelijkbaar spelen als Oostzaan, en dat was niet heel goed bevallen. Onze goalie is helaas nog geblesseerd en Abel staat deze wedstrijd in de gouden outfit. Boris op zíjn plaats in het middenveld.

De keeper van Purmersteijn had er zin in. Was erg actief. Hij heeft nog net niet de bal op de middenstip, maar bevond zich niet ver van de middencirkel doorgaans. Nam de vrije trappen vanaf eigen helft. Dat was vragen om problemen…..

We registreren de eerste goal naar 8 minuten, wat vervolgens door ging tot 6-0 bij rust en 11-0 werd de eindstand. Hun keeper als 11e/12e man was wellicht toch niet zo’n goed idee. Veel duels werden winnend afgesloten en er is lekker gescoord. Prima wedstrijd gespeeld, sommige jongens zullen echter nog vaak de uitspraak “let op buitenspel” horen in gedachten. Wellicht komt het door de gesprekken met de trainer, maar de jongens leken elkaar ook beter aan te voelen en te vinden in het veld.

 

02-10-2017 AS80 Jo13-1 Thuis

Maandagavond, een oefenwedstrijd tegen de 1 jaar oudere jongens van AS-80. Na verloop van tijd is iedereen bij BFC bij het veld aangekomen. Het belooft wat deze wedstrijd. De jongens van AS80 zijn groot en zijn ongelofelijk snel. Almere heeft een spits die niet 1 maar wel 2 turbo’s lijkt te hebben. Daarnaast ook nog een goede techniek en met zijn snelle rechtsback een hele stevige dobber voor de boys. Onze vertrouwde goalie staat weer in het goal. Niet veel later kloppen ze de 0-1 in en 4 minuten later de 0-2 vanuit de rebound uit een corner. BFC gaat nog geconcentreerder aan de bak. Ondanks het overwicht aan snelheid en fysiek doet de Jo12 niet onder door hun betere voetbalspel. Er volgt een corner door Mees op Job wat leidt tot de 1-2. En een kwartier later de 2-2. Alles is nog mogelijk en inderdaad, we ploffen de 3-2 erin. Tweede helft, Thierry heeft helaas moeten lossen en de boys gaan verder met Abel op goal. En dat doet hij uitstekend! Er volgt een corner, waarbij Job de bal op de lat trapt, jammer. Ondertussen wordt Pieter Broerse finaal van het veld geruimd, net buiten het 16-meter gebied. De vrije trap gaat helaas over. Dan krijgt Almere een vrije trap die ze via de binnenkant van de paal in het goal weten te krijgen. 3-3 en niet veel later 3-4. Kom op BFC, blijven voetballen! In het begin bleven we goed voetballen, nu volgen teveel lange ballen. Op een gegeven moment komt de bal richting het 16-metergebied van BFC, die supersnelle spits van AS80 wordt in eerste instantie nog gestopt op de rand, maar vervolgens zet hij aan en loopt alle 3 man voorbij en weet te scoren. 3-5 wat tevens de eindstand is. De jongens hebben goed gespeeld, maar de jongens van AS80 spelen al wat langer met elkaar en in deze opstelling. Bovendien waren sommige fysiek wat sterker en sneller. Wel weer belangrijke leerpunten voor de boys om mee te nemen in de trainingen. Achteraf kregen de boys nog complimenten van de coach van AS80.