BFC JO11-6 WINTERKAMPIOENEN

Mees van Lunteren scoort 4-0

Het was een beetje koud maar de 10 jongens van BFC JO11-6 hadden er geen last van. Ze keken uit naar deze wedstrijd. Ze hadden al twee keer eerder naar deze wedstrijd uitgekeken, maar steeds tevergeefs. Het zou spannend zijn of SVL JO11-2 nu wel op zou komen dagen. Het zat de jongens deze competitie niet mee, want vorige week liet Woudenberg ook al verstek gaan. En nu ze Spakenburg verslagen hadden zat de kans er dik in dat ze kampioen konden worden, maar dan moest er wel gespeeld worden. De opluchting was enorm toen bleek dat dat kon; SVL was aanwezig!

Opa Ton, de vaste scheidsrechter, stapte als eerste het veld op en blies op zijn fluit om de wedstrijd te starten Dat ze zouden winnen stond als een paal boven water, maar het liefst werd er met 12 punten verschil gewonnen om de eerste plek op doelpuntensaldo zeker te stellen. Als snel werd er door Mees L van B gescoord! 1-0 voor speelt een stuk lekkerder, maar we waren er nog lang niet. Niet veel later viel er een eigen doelpunt aan de kant van SVL. Er werden vele schoten richting doel gemaakt maar ook erg veel gemist. Gelukkig had Mees L van B een goede bui en zette hij de stand op 3-0. Mees van L en Carvin zorgden ervoor dat de ruststand 5-0 was. Keeper Daan had het wat koud gekregen, maar klaagde niet.
Vol frisse moed gingen de mannen de tweede helft in. Weer regende het schoten op doel maar slechts enkele gingen er in. De supporters joelden en juichten en beten hun nagels af. Carvin, Berend van H en Kain raakte de binnenkant van de palen gelukkig wel. Met nog 3 minuten te spelen en 9-0 op het scorebord was de spanning te snijden. Zou de gewenste 12-0 gehaald worden?
Mees L van B opende de wedstrijd en sloot deze ook weer af want hij maakte een prachtige doelpunt en zette 10-0 neer. Opa Ton floot af. Hoewel de jongens een prachtige overwinning neer hadden gezet, viel de uitslag tegen. De stemming in de kleedkamer was bedrukt, maar ook trots na 8 gewonnen wedstrijden. Niels had ondertussen patat gehaald voor de jongens, en ‘We are the champions’ vast aangevraagd, want met 9 gespeelde wedstrijden, waarvan 8 gewonnen stonden we volgens hem boven Spakenburg die 10 wedstrijden speelden en ook 8 daarvan won.
Het verlossende woord volgde niet veel later via voetbal.nl. Daar stond het inderdaad zwart op wit. BFC JO11-6 is winterkampioen! Hard voor gestreden en zeer verdiend.

Gefeliciteerd mannen!!!

verslag van Berend van den Berg