BFC JO11-5 brengt ‘angstgegner’ Roda op de knieën

 

We stonden meteen op scherp toen wij (BFC JO11-5) hoorde dat onze tegenstander voor vandaag (Roda) de vorige wedstrijd met 32-0 gewonnen had!

Maar al snel merkte we dat wij beter partij kunnen geven. We gingen vol in de aanval en bleven alsmaar afstandsschoten afvuren op hun doel. Het kon niet uitblijven: Een vernietigend schot van Berend van Haarlem zette ons op 0-1! Roda kwam echter terug uit het niets en … eerlijk-is-eerlijk, dat was ook best een mooi doelpunt, in de kruising. Zelfs voor Daan -onze vaste keeper die helaas ziek was vandaag- zou dit geen makkie zijn geweest.

We kregen zelf weer veel kansen. Een mooi schot van Gino ketste af op de keeper waarop Mees vL beheerst binnen kon tikken (1-2). Mees maakt er 1-3 van toen hij een slimme uitbraak bekroonde met een perfect schot.

Onze verdediging stond uitstekend met Maxim, Berend, Wiebe en Mees BvL in goal. En ook Jonathan Blick toonde van achteruit weer zijn klasse, met goede ingrepen en prachtige steekballen. Één van zijn splijtende passes zette Berend meteen vrij voor de keeper, die mooi afrondde (1-4)!

Een tegenstootje leidde tot 2-4 (geen idee wat daar nou gebeurde). Daarna kwamen er weer grote kansen voor BFC, o.a. Mees vL. en Wiebe die een paar keer voor goal uitkwamen, een strakke corner van Berend van H en vele behendige dribbels van Berend v/d Berg; er was van alles te beleven. Een counter van Roda leek nog enige spanning in de wedstrijd terug te brengen (3-4), maar daarna maakte we het af: een schot van Berend vlak onder de lat (3-5), Mees LvB met de 3-6 en Wiebe gleed -met gevaar voor lijf en leden- de 3-7 binnen. Berend bracht de eindstand op het bord: 3-8.

We hopen niet dat er scouts langs het veld stonden, want dan worden we leeggeplukt. Goed gedaan BFC! We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Hartelijke groet,

Wiebe de Winkel