BFC JO8-1 houdt Buitenveldert in een schitterende wedstrijd in bedwang

De bedoelingen van Buitenveldert voor deze wedstrijd waren glashelder: er moest en zou gewonnen worden van BFC. Het gerucht gaat dat zij, voor de wedstrijd die om 9.25 moest beginnen, al om 8 uur op het BFC complex aanwezig waren. Daarnaast hadden zij twee spelers aan de selectie toegevoegd, die (vanwege hun talent) doorgaans in een hogere leeftijdsklasse spelen.  De toon was gezet. De tegenzet van teammanager Nicolette mocht er ook zijn: vlak voor de wedstrijd kregen onze jongens nog even snel de rode thuisshirts aangetrokken: dit waren de shirts waarin BFC in de najaarscompetitie Buitenveldert nog met 7-0 naar huis had gestuurd…..

Maar dit is een ander Buitenveldert. In de heenwedstrijd waren onze jongens, niet in de laatste plaats door een groot aantal scheidsrechterlijke dwalingen (in de volksmond: thuisfluiten) nog overklast met een 8-2 nederlaag. Ook nu begon Buitenveldert overdonderend  aan de wedstrijd, en even leek het erop dat onze jongens weer onder de voet zouden worden gelopen. Aanval na aanval, met mooi combinatievoetbal, golfde in de richting van het doel van Tibbe, maar het duurde nog tot de zesde minuut voordat de eerste tegentreffer een feit was: 0-1. BFC probeerde wel meer druk naar voren te zetten, maar de aanval kwam er niet echt door. Tot de 9e minuut, toen Wessel na mooi voorbereidend werk van Thijs de score gelijk kon trekken: 1-1.

Buitenveldert bleef aandringen, goed gebruik makend van de extra kwaliteiten van hun sterkste spelers, en in de 12e minuut wisten ze zelfs twee keer tot scoren te komen: 1 keer na een mooie aanval en 1 keer na wat onhandig uitverdedigen aan BFC zijde: 1-3. Daarna kantelde de wedstrijd. Het defensief weer ijzersterke blok van Thijs, Oli en Fedde ging zich steeds meer met het offensief bemoeien, maar voorin ontstonden nog niet echt veel kansen. Tot vlak voor rust wederom Wessel na een mooie assist van Daan de 2-3 op het scorebord bracht.

Na de rust was het wedstrijdbeeld niet anders: nu was BFC de bovenliggende partij, waarbij veel fysieke duels werden uitgevochten. Mooi om te zien dat onze jongens daar enorm in zijn gegroeid het afgelopen halfjaar. Er wordt uitgedeeld, maar ook geïncasseerd. Buitenveldert leek onder de indruk, want het kwam nauwelijks nog van de eigen helft. Ook de balvaardige talenten moesten het in de duels nu steeds vaker afleggen tegen de wilskracht van de BFC-ers. Hoewel het spel zich nu voornamelijk op de helft van Buitenveldert afspeelde, kwam er toch nog een gevaarlijk uitval: de spits van Buitenveldert kon alleen op keeper Tibbe af, maar Fedde wist op het laatste moment met een sliding verder onheil te voorkomen.

BFC gaf intussen niet op, en bleef de aanval zoeken, maar veel verder dan een aantal corners en een poging van Hugo met zijn inmiddels befaamde lobje kwam het niet. Uit een zo’n corner kon Johan net niet hoog genoeg reiken om de bal in het doel te koppen. Nog meer Brinta, Bouke! De druk naar voren leverde uiteindelijk toch nog een verdiende derde treffer op. Oli, die zich steeds meer met de aanval ging bemoeien was in de 37e minuut succesvol: 3-3.

Het was weer een bijzonder enerverende wedstrijd, met van beide kanten goed voetbal. Je kan goed zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn, waardoor het uiteindelijke gelijkspel voor beide partijen als een terechte uitslag voelt. Coach Jesper mag trots zijn op deze prestatie met zijn jongens. Dank ook weer aan invaller Sem, die de nog steeds geblesseerde Tijn verving. Volgende week staat er weer een kraker op het programma: uit tegen AFC!

RD