BFC JO 13-2007-1 morst punten tegen WV-HEDW

BFC JO 13- 2007-1 – WV-HEDW JO13-2007-1

uitslag: 1-1

29 september 2018

(Marc, Auke, Finn, Vincent, Mika, Imran, Timothy, Sophie, Jasper, Safouane, Sam, Milan, Kenzo, Nassir)

Met een complete selectie en een fijn herfstzonnetje over de velden van Sportpark Meerweg maken we ons op voor de volgende competitiewedstrijd tegen WV-HEDW. Voluit is dat “Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen”. Ook WV-HEDW heeft haar eerste wedstrijd winnend afgesloten. Zij wonnen met 1-0 van Roda 23.

Auke is geblesseerd en zal de wedstrijd vandaag vanaf de bank volgen. Finn is aan de beterende hand. Zijn enkel is nagenoeg hersteld, maar nog onvoldoende om de wedstrijd al van aanvang af te starten. Hij begint samen met Imran op de bank.

We starten met Marc op goal, Nassir, Vincent, Mika en Timothy achter, Jasper, Safouane en Sophie midden, Milan, Sam en Kenzo voor.

We spelen in rood shirt. De wedstrijdleiding van BFC denkt als altijd goed mee en heeft de shirts voor ons klaar staan. Ook een scheidsrechter is door de club geregeld. Het is op zijn plaats om de goede organisatie van BFC vanaf hier te bedanken namens het team voor de nooit aflatende hulp die iedere zaterdag en zondag weer geboden wordt. Hulde daarvoor.

Binnen1 minuut nadat de man in zwart voor het begin van de wedstrijd heeft gefloten, komt Sam al gevaarlijk voor de keeper na mooi aangeven van Safouane. BFC geeft haar visitekaartje af aan een stug verdedigend WV-HEDW. Een paar minuten lang blijft BFC gevaarlijk voor het vijandige doel opereren, maar WV-VEDW buigt niet. Ook drie corners op rij worden nog vakkundig weggewerk, maar uiteindelijk moeten de jongens van WV-HEDW in Sam toch hun meerdere erkennen. Een vrije bal wordt  door Nassir met gevoel precies achter de verdediging neergelegd, alwaar Sam opduikt en de bal achter de keeper van WV-HEDW schiet. 1-0

Gezien het spelbeeld en het grote overwicht van BFC lijkt de weg open om de score nu verder uit te bouwen, maar dat blijkt toch voldoende weerbarstig. WV-HEDW heeft lange en fysiek sterke jongens in haar geledingen, op alle linies en is duidelijk met de intentie gekomen om de boel op slot te gooien. De spelopvatting van WV-HEDW wordt vandaag meer gedicteerd door de “Eendracht” in haar naam,dan door  “Vooruit”, meer HEDW, dan WV derhalve.

BFC weet het veldoverwicht niet te benutten. Wanneer Mika een splijtende pass op Safouane geeft en deze de uitkomende keeper weet te passeren, biedt het zijnet WV-HEDW redding. Ook Sam vindt datzelfde zijnet, als hij alert een verkeerde terugspeelbal van WV-HEDW onderschept. Sohie stuit op de keeper, nadat zij zich goed heeft weten vrij te spelen.

Langzaam maar zeker begint WV-HEDW zich iets onder de druk van BFC uit te voetballen. Het wordt wat sterker op het middenveld en heeft sporadisch een uitval. Dat leidt in de 13e minuut tot een vrije trap, die de 16 meter wordt ingebracht. BFC laat na om in te grijpen en zonder dat iemand de bal aanraakt caramboleert deze via de tweede paal en de voeten van een aanvaller van WV-HEDW achter Marc. Dat brengt de stand tegen de verhoudingen in op 1-1, maar dat zijn de aloude wetten van het voetbal als je zelf nalaat te scoren. Even later krijgt WV-HEDW nog een vrije trap toegekend, die naast het goal van BFC verdwijnt en daarmee zijn de wapenfeiten van WV-HEDW in de eerste helft beschreven.

Milan stuit vlak voor rust op de keeper, nadat Kenzo een vloeiende aanval vanaf de rechterflank opzet en de bal via Safouane bij Milan terecht komt. Met 1-1 gaan we rusten. Sophie geeft aan geblesseerd te zijn geraakt en zij wordt vervangen door Finn. Kenzo en Milan wisselen van plaats om de aanval van BFC weer nieuwe impulsen te geven.

Strijdvaardig vangen de -inmiddels alleen nog maar- jongens van BFC de tweede helft aan. De druk op WV-HEDW is groot, maar het spel van BFC is rommelig en chaotisch. Echt uitgespeelde kansen worden ons niet geboden en wij creëren er de tweede helft zelf ook te weinig. Door de aanhoudende druk, komt WV-HEDW ook niet aan aanvallen toe op 1 corner na halverwege de tweede helft. Kenzo laat een aantal keren via links zijn snelheid zien en dat biedt een aantal mogelijkheden,  maar de bevrijdende goal valt niet. Wanneer Kenzo in de 16 meter ten val komt, ziet de scheidsrechter daar geen penalty in. Het dichts bij een treffer zijn we  nog via Mika, die van afstand de lat weet te raken. Sam wordt gewisseld voor Imran, hetgeen enkele verschuivingen van posities tot gevolg heeft. Nassir schuift op naar rechtsbuiten en Imran neemt zijn positie achterin over. Milan speelt dan in de spits. WV-HEDW weet echter van geen wijken en trekt de wedstrijd zonder verdere schade over de streep.

Harold prijst na afloop de inzet van de het team en ziet ook nog wel wat punten voor verbetering. Maandag wacht daartoe de training en woensdag oefenen we tegen de O13-2.

Zaterdag 6 oktober worden we verwacht op sportpark Fletiomare Oost in Vleuten, alwaar PVCV onze volgende tegenstander zal zijn en dat betekent: “Meemaken en erbij zijn”.

DS

.