BFC J013-5 : Bij ons zie je altijd doelpunten

Als trainer van de JO13-5 toch even mijn verhaaltje over dit elftal wat toch wel een pluim verdient.

Qua voetbal hebben wij verschillende talenten lopen, enkele die dichtbij een selectie-niveau zitten, maar ook enkelen die het voetballen nog moeten leren en met deze mix is het daarom leuk werken.
Op de training is niets aan te merken op hun instelling, iedereen doet zijn best om het zo goed mogelijk te doen en in de partijvormen zou je soms denken : waarom speel jij in dit elftal en niet hoger….
Maar dan de praktijk, de wedstrijden. Doelpunten zie je altijd,m als we een scorebord bij zouden houden heeft degene die dit bediend handenvol werk.

Neem afgelopen zaterdag tegen Buitenboys, het eerste kwartier speelden we heel goed en verdienden we een voorsprong, maar de realiteit was anders en we stonden bij rust met 0-2 achter omdat we ineens als een kaartenhuis ineen stortte.
In de rust een pittige pep-talk en waarempel. Het goede begin van de eerste helft kwam terug en met 3 fraaie doelpunten kwamen we zelfs voor en was het wachten op onze 4e treffer, maar dat gebeurde niet en in plaats daarvan werd het 3-3. Met nog slechts enkele minuten te gaan werd door beide teams hard gevochten voor de overwinning en het was een lust voor het oog om naar te kijken. De spanning nam toe en 2 minuten voor tijd kwamen wij weer op voorsprong, maar nog was de doelpuntenhonger van beide partijen niet op en in de slotminuut scoorden de gasten uit Almere de verdiende 4-4, een uitslag die bij deze wedstrijd paste.

Ook een compliment naar de leiding van Buitenboys voor hun positieve benadering van de wedstrijd en na afloop waren de leidingen van beide partijen erg content met het vertoonde spel en de uitslag.
Op veld 4 zijn we trouwens nog ongeslagen omdat onze vorige thuiswedstrijd hier ook werd gespeeld en wij met 8-7 wonnen; in 2017 zijn we trouwens nog ongeslagen.

Als trainer ben ik trots op dit elftal en de komende weken gaan we weer hard trainen en als de toeschouwers doelpunten willen zien kom dan eens bij dit elftal kijken.

Inge Rehorst, trainer BFC 013-5