BFC F4 winnaar RunnerUp-toernooi SDO

Succes moet je delen! Met een uitzinnig saamhorigheidsgevoel heeft het jongste selectieteam van ‘ons BFC’ zaterdag op het eerste de beste toernooi van 2013 beslag weten te leggen op de hoofdprijs. Bij goede buur SDO werd achtereenvolgens afgerekend met Eemnes F2 (2-0), Zuidvogels F2 (1-1), Eemnes F3 (3-1) en SDO F3 (1-0) waardoor de felbegeerde beker volledig terecht binnen werd gehengeld. Een geweldige opsteker die na een week vol leedwezen meer dan welkom was. Voor- en tegenspoed gevangen op één dag. Verbijstering en onbegrip over de trieste gebeurtenis maakten plaats voor spelvreugde bij onze jonge helden. Natuurlijk is de beker ook, of beter gezegd speciaal, voor onze kleine Severijn.

Dat de voorbereiding op het toernooi een uitdaging vormde was een understatement. Naast de gevoelige absentie van Severijn waren Elio en Milan opgeroepen voor andere vertegenwoordigende teams (schoolvoetbal, ook zegevierend!) en ook Darcy kende interlandverplichtingen (familiebezoek). Behoorlijke testcase voor de staf, maar de excellente samenwerking met BFC F5 bood een pico bello uitkomst, zowel de coaching (Jeroen, dank namens ons allen) als het spelersarsenaal werden verrijkt. Rosso Jas kreeg de eervolle, doch loodzware taak om als sluitpost te acteren. Met meesterlijke parades en genotvolle saves werd deze geboren durfal een schier onneembare hindernis voor de gretige tegenstanders. Wens Rupert had een voorbeeldig debuut. Gedecideerd en onbevangen posteerde hij zichzelf in de frontlinie, waar hij de pech had dat zijn verwoestende uithalen in de jungles vol vijandelijke ledematen werden gekraakt. Sophie de Groot kende ook al zo’n illuster optreden. Even parmantig als onbevreesd paradeerde deze diva dwars door het mannelijke geweld. Na een tand-door-de-lip en bal-op-de-paal wist ze met haar chocoladebeen toch een keer het net te doen bollen, hulde! Joris dook op de vooravond van het toernooi met 38+ het bed in, maar wilde coûte que coûte de aanstaande successtory meebeleven. Met aanvankelijk dieprode wangen op het gelaat bleek de triomftocht het ideale medicijn. Een perfecte solo met dito afronding was de kers op de taart. Sebastiaan cijferde zichzelf compleet weg om het teambelang te dienen. De breedlachse kaskraker gaf weer volledig gehoor aan de smeekbede voor zijn defensieve skills met het ultieme stofzuigen met opgestroopte mouwen tot gevolg. Thijs was weer eens de kapitein. Afgezien van zijn wederom aan de dag gelegde vurigheid,  werklust en vele kilometers die zonder morren werden afgelegd, dienden drie voltreffers, allen van onschatbare waarde, als onomstotelijke bewijs van zijn onmisbaarheid. Held! Daan bespeelde de rechterflank weer op een manier zoals alleen hij dat kan. Snelvoetig en als de bliksem wist hij menig achterlijn aan te tikken. Belonen deed hij zichzelf ook door uiterst bekeken één van de vele corners binnen te schuiven. Tim wierp zich (weer) op als natuurlijk leider van de ploeg. Pratend, wijzend, corrigerend en dirigerend loodste hij zijn blauwe brigade naar het hoogste podium. Met een traditionele inswinger pikte ook hij zijn goaltje mee. Trots!

Maandagavond geen trainen bij BFC, maar schroom niet om thuis wat paaseitjes hoog te houden. Woensdag kan het ‘normale’ voetballeven weer beginnen met een pittige training voorafgaand aan de competitiehervatting op zaterdag. De inhaalrace zal dan beginnen tegen rode lantaarn Sporting Almere F3 (twee wedstrijden achterstand door afgelastingen en bekertoernee). We nemen weliswaar een telraam mee, maar zullen moeten waken voor onderschatting. En vroeg op: extra uitdaging voor de “7 tegen 7 papa’s”. Komt dat zien dus!

Zaterdag 6 april

BFC F4 – Sporting Almere F3

Sportpark Meerweg

Aanvang 8:45 uur, dus uiterlijk 8:15 uur aanwezig in kantine.