BFC F4 toont twee gezichten bij aftrap 2013

De bal rolt weer. De vrieskou klopte weliswaar zachtjes op de deur, maar zette gelukkig onvoldoende door om het kroost te weerhouden de wei weer in te trekken. Het toetje van de najaarscompetitie stond op het programma. In een onderling duel bij en met SV ’s Graveland F1 zou worden beslist wie 2e en wie 3e zou eindigen. De bezieling en het enthousiasme spatten van onze jonge helden af en al snel bleek dat BFC F4 goed was ontwaakt uit haar winterslaapje. De boomlange tegenstanders werden met een slimme veldbezetting, voorbeeldige toewijding en bovenal briljant combinatievoetbal weggespeeld. Vijf kansen en vijf goals resulteerde in een geflatteerde, maar zeer welkome 5-1 ruststand. Wow! De geschiedenis herhaalde zich echter. Of het nu de concentratieboog was op of de wanordelijke omzettingen in de opstelling, het zelfvertrouwen veranderde in ontzag voor de kerels van de opponent waarna tegendoelpunten als zand door de vingers gleden. Net als in de seizoensopener tegen Breukelen boog een handvol tegentreffers in het laatste kwartier een zeker lijkende zege toch nog om: 6-5 nederlaag. Lekker leerzaam en perfecte munitie om met beide benen op de grond te blijven. Maar hé! Zóó trots kan worden teruggekeken op de eerste seizoenshelft. In een competitie met louter tweedejaars F’jes is een podiumplaats behaald en ook is er overwinterd in het bekertoernooi. Als klap op de vuurpijl betekende de laatste treffer van zaterdag al de 100ste (!) seizoenstreffer voor BFC F4, hulde dus!

Thijs was ziek. Aanhoudende koorts maakte hem het spelen onmogelijk. Onze voornaamste fysicus werd node gemist. Severijn had als keeper het meeste last van de vrieskou, maar een strakke muts bracht uitkomst. Hij wierp zich als gewoonlijk vaak op de bal, maar de tegenstanders maakten met zes bekeken lobjes optimaal gebruik van zijn lengte. Joris was in het eerste bedrijf ons zekerheidje in de defensie. Met bekeken positionering werd menig counter in de kiem gesmoord en zijn opbouwkwaliteiten staan buiten kijf. Darcy kwam veelal tot heuphoogte van zijn tegenstanders, maar dat weerhield hem niet om driftig te duelleren. Sebastiaan is typisch zo’n gevalletje ‘overal inzetbaar’, startte aanvallend en eindigde verdedigend. Met een typische spitsgoal tekende hij voor de 100ste seizoenstreffer van de F4. Daan sleurde, zwoeg en stortte zichzelf met al zijn ziel en zaligheid in de strijd. De pijlsnelle rechtsbuiten was persoonlijk verantwoordelijk voor de fraaiste treffer van de dag. Milan zou het afleggen tegen de breedgeschouderde ’s Gravelandse stoppers en werd daarom al snel als rechterverdediger geposteerd, waarin zijn voetbalkwaliteiten tot recht kwamen. Hij wist deze ‘nieuwe’ rol meer dan verdienstelijk vervullen. Tim had zijn dag niet, kon geen vuist maken en speelde meer tegen zichzelf. Hem was waarschijnlijk te veel druk opgelegd door zijn even nostalgisch als melancholisch gemutste coach. Elio was zonder twijfel de Man-of-the-Match. Als centrale man tekende hij met drie precieze afstandschoten voor een onvervalste hattrick. Maar lovenswaardiger was nog zijn manmoedige weerstand en knokkersmentaliteit die hij op de mat legde. Voorbeeldig.

 Aankomende week een druk programma met onder andere twee topwedstrijden. Allebei geweldige affiches!

  1. Maandag gewoon lekker trainen!
  2. Midweekse oefenwedstrijden blijken een optimale training. Woensdag daarom een serieuze friendly tegen de generatiegenoten van het mondaine AFC (F3). Aanwezig 15:15 uur (bij BFC), Aanvang 16:30 uur (Sportpark Goed Genoeg, De Boelelaan 50 te Amsterdam). We spelen gewoon in de blauwe BFC tenues!
  3. Volgend weekend is bekerweekend. Als één van de weinige BFC-teams heeft de F4 de groepsfase overleefd en start de loodzware knock-out fase. We spelen thuis! Tegenstander is Huizen F2, dat vandaag haar kampioenschap in een andere 3e klasse kon vieren. Aanwezig 9:10 uur (bij BFC). Aanvang 9:35 uur.