BFC F4 solide in de polder: 4-2 uitzege bij Kockengen F1

Het was me het weekje wel voor onze kroost met een dubbel programma dat grote gelijkenis vertoonde met de internationale campagnes van hun idolen. Woensdagavond werden de generatiegenoten van de regionaal hoogaangeschreven voetbalgrootheid Victoria gevisiteerd. Ondanks het hoge experimentele karakter (midweeks potje, donker, positiewisselingen etc.) zegevierden onze blauwe brigade – mede dankzij vijf verschillende doelpuntenmakers (Sebastiaan, Elio, Milan, Tim en Thijs) – met 4-5 op ‘t Jagerspaadje. Prima alternatief voor een training. Zaterdag was andere koek. V.V. Kockengen F1 alias ‘Polderboys-uit’, altijd lastig. Na een lange reis waande onze kroost zich in de uithoeken van Siberië waar tractoren, trekpaarden en de even natuurlijke als agrarische aroma’s het fraaie culturele decor verder deden opsieren. Hoewel de parkeerplaatsen nog grotendeels werden overschaduwd door risicovol blubber en slijk, ontbrak de gevreesde kleilaag onder het grasgewas van het speelveld. Het (erg) gladde kunstgrasveld zal menig afgelasting voorkomen. De imposante, orthodoxe en fysiek sterke plattelanders kenden de voorbije weken indrukwekkende statistieken. Toch werd deze verwachte zware hindernis professioneel bedwongen. Fris en fruitig combinatievoetbal resulteerden in een 4-0 ruststand, waarbij bovendien nog 5 keer het houtwerk werd betast. Tegenwind, roulatie, gemakzucht, conditioneel malheur of herbezinning bij de poldergiganten zullen er de reden van geweest zijn dat onze helden de gaspedalen in het tweede bedrijf lieten vieren. Resultaat: zorgeloze 4-2 uitzege, waardoor een toppositie in de ranking blijft gehandhaafd, hulde dus!

Severijn was wat grieperig uit bed gestapt, maar een ritje in Ties’ Tractor deed wonderen. Bij aankomst bleken handschoenen en voetbalschoenen de lange rit niet mee te hebben gemaakt. Tim’s gympies, Joris’ reservehandschoenen en een rustige voetbalochtend brachten uitkomst. Joris kampte ook al met materiaalproblemen. Kockengse scheenbeschermers en reservevoetbalschoenen, die ’s ochtends wonderwel als back-up waren aangetrokken luisterden zijn versie van “Sterren dansen op het ijs” op. Sebastiaan is al weken in topvorm, zowel verdedigend als aanvallend. In de onontgonnen plattelandse omgeving kon de stofzuigende welp als Siberische tijger naar hartenlust zijn ei kwijt. Manmoedige tackles werden afgewisseld met vernuftige steekpasses en explosieve tussensprints. Darcy was zonder twijfel de Man of the Match. Deze ogenschijnlijk clemente handlanger binnen de kernploeg speelde meedogenloos met bikkelharde intercepties tegen de ongenuanceerd invliegende gele boerenkinkels en onderstreepte nog maar eens zijn waarde voor het team. Thijs was met zijn hoofd in de wolken. De o zo gewaardeerde hulp in de voetbalhuishouding besliste op woensdagavond laat ‘zijn Champions League finale’ met een treffer in de slotseconde. Zijn presentie in de as bleek ook zaterdag weer cruciaal. Milan kon eenvoudig worden uitgeroepen tot koning van het houtwerk. Het kleine, maar stoere voetbalgenie leek veelvuldig op de juiste plek te staan, maar werd evenzoveel keer bevangen door tegenspoed. Een bekeken overstapje viel overigens bij de oplettende kijker bijzonder in de smaak. Daan profiteerde daarvan en kon zo zijn naam weer op het scorebord bijschrijven. De blonde bolleboos ging weer als de bliksem, flitsend langs de zijlijnen. Zijn doordachte slidings waren ongewoon functioneel, omdat ze dikwijls in balveroveringen resulteerden. Tim werd op chaotische wijze door het elftal geslingerd,  hetgeen hij zowel in daad en praat liet blijken. Zijn neusje voor de goal bleek ondanks een licht opspelende verkoudheid onaangetast. Met bekeken afstandschoten zorgde hij er voor dat het net tot twee keer toe op fraaie wijze werd gebold. Elio was wellicht de kleinste man op het veld, maar klom letterlijk en figuurlijk in elke voorbijrazende polderboy. Voor de duvel niet bang ging hij geen enkel duel uit de weg, legde hij de gewenste 100% inzet aan de dag en katapulteerde hij zichzelf keer op keer. Een fenomenale pegel in de kruising representeerde de terechte beloning voor zijn spel.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Loosdrecht F2. Dit ‘andere Oranje’ prijkt onderaan de ranglijst met een liefst 77 tegentreffers in 8 potjes. Zonder de tegenstander de overschatten, biedt dit wellicht ruimte voor experimentele looplijnen. Het ludieke tijdstip, midden op de dag, nodigt natuurlijk weer geweldig uit om er een echt familie-uitje van te maken. Reikt de pamfletten dus maar weer uit, ofwel: komt dat zien!

Zaterdag 17 november
BFC F4 – Loosdrecht F2
Aanwezig:      12:15 uur – casual bij BFC
Aanvang:       12:45 uur