BFC F4 ook ongenaakbaar in de regen tegen OSM’75 F3: 9-3 zege!

Van wat onze correspondent er van begrepen heeft….

Onze jongens zijn de decembermaand uitstekend begonnen. En dat terwijl de omstandigheden bepaald niet mee leken te werken. Regen, kou, wind en een verbanning naar het vierde veld: het enige grasveld dat ons BFC nog rijk is, maar wat is verworden tot een knollenveld. De tegenstander zag al op tegen een aanstaande oorwassing waardoor zij te laat op het sportcomplex arriveerden. Als klap op de vuurpijl ontbrak ook nog eens een illuster duo (Joris & Tim). Zonder wisselspelers dus. Dat verlichtte de interim-coachklus van Jacques en Ties, maar hield de ledematen van onze helden ook continu warm. Gelegenheidsscheidsrechter Alex waande zich met gepaste schoenen op een spekgladde dansvloer tussen onze Latijnse dansers, maar bleef zonder tumult prima overeind. De generatiegenoten van OSM’75 F3 werden totaal overklast in een uiterst sportief onderonsje. Louter positieve kritieken van OSM’75-zijde (“zondermeer de beste tegenstander tot dusver”), die vol ongeloof te horen kreeg dat ons BFC ook alleen eerstejaars F’jes betrof, vielen onze jongens ten deel. Na een sterke start in de basisopstelling wat resulteerde in een riante 5-1 voorsprong, bleek ons team ook na roulatie (verdedigers ruilden met aanvallers) blijvend slagvaardig, het werd 9-3. Onze jongens waren zonder uitzondering in topvorm, hulde dus!

Joris, vorig week nog net op tijd opgelapt na een heldhaftige ochtend op het toilet, had de buikgreep nu echt onder de leden en was gedwongen om de wedstrijd vanuit zijn eigen skybox te volgen. Tim en coach Oscar vertoefden in Parijs, waar ze in de rollercoasters gelukkig minutieus op de hoogte werden gehouden van de ontwikkelingen op het veld. Ze eindigden de dag – hoe toepasselijk – op de Arc de Triomphe. Severijn figureerde in de regen, maar genoot van het uitzicht. De blonde held in topwedstrijden werd rust gegund door zijn medespelers. Darcy bijtte zich vast in elke tegenstander. De bonafide benjamin ontpopte zich in de tweede helft als getructe aanvaller en scoorde op geheel eigen wijze zijn bevrijdende eerste seizoenstreffer. Thijs domineerde als vanouds op het achter-, midden- en voorveld. Onkreukbaar als altijd raakte deze jongeman ook zaterdag weer de meeste grassprieten aan. Sebastiaan maakte deel uit van de geoliede tandem op de linkerflank. Zijn lef, durf en passie werd waardevol beloond met twee fantastische treffers, waarvan één met een solo die vanaf de eigen achterlijn werd ingezet. Milan bleef dan weliswaar droog staan qua doelpunten, zijn inzet was puikbest. Als targetman in de punt en terugzakkend naar het middenveld stond hij met enkele fraaie assists aan de basis van menig treffer. Daan maakte weer de rushes waarvan de doordrenkte toeschouwers hun vingers bij aflikten. Zowel aanvallend alsook verdedigend was hij zijn tegenstander vrijwel altijd te snel af. Elio werd zonder meer de Man of the Match. Hij kon met twee wedstrijdballen huiswaarts keren nadat hij zichzelf met een dubbele hattrick de geschiedenisboeken had ingeschoten. Beide kruisingen werden nauwkeurig ontdaan van hun spinnenwebben, bepaald geen intikkertjes dus. Super!

Aanstaande zaterdag staat er weer een regelrechte topper het programma: ’s Graveland F1-uit. Voor de coach een bijzondere match, omdat hij daar zijn laatste voetbaljaren genoot. Verliezen is dus geen optie. Een zege betekent een zekere 2e plaats in de winterstop! Het vroege tijdstip geeft voldoende ruimte om andere plichtplegingen later op de dag te doen. Reik de pamfletten dus maar weer uit, ofwel: komt dat zien!

 

Zaterdag 8 december
SV ’s Graveland F1 – BFC F4

Aanwezig:      08:30 uur – bij Sportpark Berestein, Kininelaantje 1 te ’s Graveland (aan het einde van die lange weg); reistijd vanuit Bussum circa 20 minuten.

Aanvang:       09:00 uur

 

NB1:     Woensdag komen Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek op sportpark Meerweg. De F1 t/m F6 trainen van 14:30 uur tot 15:30 (gezellig onderling toernooitje). Wellicht staat er wel een Spaanse scoutpiet langs de zijlijn…..

NB2:     In verband met het vroege tijdstip en de beperkte reistijd stel ik voor dat we zaterdag rechtstreeks bij de tegenstander verzamelen in ’s Graveland. Mocht dit op onoverkomelijke problemen stuiten, probeer dan onderling wat te regelen of contact de coach.

NB3:     Volgende week weer een dubbel programma. Naast de reguliere maandagtraining, oefenen we woensdag 12/12 tijdens trainingstijd tegen FC Weesp en spelen we zaterdag 15/12 onze inhaalwedstrijd thuis tegen Loosdrecht (09:45 uur)