BFC F4 met opgeheven hoofd ten onder in Victoriaanse klassieker: 2-4

Zwarte zaterdag voor de Godenzonen. Niet alleen hun voetbalidolen bleven puntloos in de Arena, maar in de klassieker tegen koploper Victoria werd zelf ook het onderspit gedolven. Geen tropische temperaturen op een dichtgeslibde snelweg op weg naar paradijselijke oorden, maar koude motregen op een troosteloos achterafgrasveldje en een melancholische herfstperiode in het verschiet. Naakte waarheid, het kan verkeren. Toch hadden onze helden alle reden om met hun neus in de wind te lopen en zichzelf op de borst te slaan. Onze blauwe brigade had de koploper pijn gedaan. De tegenstander bewierookte onze jongens met lof en complimenten over het verbluffend fraaie combinatievoetbal en de formidabele werklust. “Als dit louter eerstejaars F’jes zijn, zijn ze hun tijd ver vooruit”. De wedstrijd werd achteraf gezien verloren in de eerste vijf minuten (tussenstand 0-2). Het ongekende late aanvangstijdstip had het bioritme van onze helden drastisch verstoord en gaf teveel ruimte voor zelfaangeprate bibberatie. Het ontzag voor de tegenstander was simpelweg te groot. Gaandeweg de wedstrijd bleek dit nergens voor nodig. Toen de schroom van de schouders was afgegooid en va banque werd gespeeld kantelde het wedstrijdbeeld. De fysieke overmacht van de Victorianen ging het afleggen tegen de voetbalkwaliteiten van onze frivole kroost. Na een 0-3 achterstand volgde een geweldige inhaalrace tot 2-3. Een geweldige poeier in de laatste minuut deed ons alsnog de winterse das om: 2-4 eindstand. Toch geweldig genoten, hulde!

Severijn verkleumde met zijn natte handschoenen onder de lat, maar al bikkelend doorstond hij weer diverse beproevingen met zijn heroïsche keepersstijl. Darcy vierde zijn comeback na een tweeweeks herfstreces. Goed ingepakt gaf hij de defensieve linie weer de broodnodige rust en regelmaat. Joris vrat het gras op. Zijn schouders zullen beurs zijn van de talloze scrums, waar hij triomfantelijk in glorieerde. Sebastiaan volgde zijn killersinstinct en werkte als een ploegpaard. Zijn uitzinnige werklust gaf onze burgers meer dan moed. Thijs had het zwaar te verduren met het fysieke geweld in de middencirkel, vocht als een kemphaan en overwon. De steunpilaar stond wederom garant voor een uitgebalanceerde combi van poetsen en Gallery Play. Milan wist als begenadigd tacticus met zijn loopacties de vijandelijke verdedigingslinie kapot te sleuren en zodoende ruimte te maken voor medespelers. Daan voelde zich als een vis in het water op het ongemaaide grasveld. Talloze slidings groende zijn witte broekje. Zijn verwoestende uithaal betekende de 1-3. Tim bleek opgewassen tegen driemandekking. De frivole linkspoot vocht voor wat hij waarde was, ging voorbeeldig voorop in de strijd en fêteerde zichzelf en alles wat BFC een warm hart toedraagt met een geweldige solotreffer (2-3). Elio liep vier dagen eerder nog over de zonnige Turkse stranden. Hoe groot kan contrast zijn. Befaamde rushes langs, over en door zijn tegenstanders heen maakten duidelijk dat hij gelukkig weer helemaal terug is.

Volgende week een dubbel programma met twee uitwedstrijden! Op uitnodiging kunnen we ons woensdagavond (18:00 uur) al revancheren tegen Victoria. Ditmaal zijn hun beste eerstejaars F’jes (F3) onze sparringpartner. Prima alternatief voor de training dus. Zaterdag gaan we de polder in. Kockengen F1 (!) uit, altijd lastig. De poldergiganten verrassen de laatste weken met prima uitslagen en hebben zich opgewerkt tot medesubtopper. Reikt de pamfletten dus maar weer uit, ofwel: komt dat zien!

Woensdag 7 november
Victoria F3 – BFC F4
Aanvang:       18:00 uur, adres: Sportpark Loosdrecht, ’t Jagerspaadje 26 te Loosdrecht

Woensdag 10 november
Kockengen F1 – BFC F4
Aanvang:       10:00 uur, adres: Sportpark Niek Hilhorst, Wagendijk 68 te Kockengen