BFC F4 eenvoudig poulewinnaar in groepsfase bekertoernooi

Waar de Nederlandse topclubs deze week jammerlijk teleurstellend presteerden en nagenoeg allemaal werden uitgeschakeld in hun bekertoernooien, kwalificeerden onze helden van BFC F4 zich simpel voor de volgende bekerronde door Waterwijk F9 met een nederige 5-3 winst eenvoudig aan de kant te zetten. Met deze derde zege in evenzoveel groepswedstrijden eindigden onze blauwe helden volledig verdiend en bovenaan in hun poule. Laat die loting voor de volgende ronde maar komen! De ongunstige randzaken zoals de uitgestelde wedstrijd van vorige week, trainerswisselingen, Sinterklaaskoorts en een mistroostig, melancholisch nevelachtig decor werden als kinderspel naar de achtergrond verbannen. Als op-en-top professionals in spe namen onze jongens van kiet af aan het voortouw, waarna de bezoekers compleet werden weggetikt. Hoewel de einduitslag 5-3 mogelijk anders doet vermoeden, was van enige spanning geen moment sprake. Door het continue speloverwicht en aangename scoreverloop kon veelvuldig worden geëxperimenteerd met wisselende samenstellingen, waardoor op enig moment de traditionele aanval en verdediging compleet van positie was gewisseld. Tussen deze chaotische taferelen door werden er goals gemaakt waar menig supporter zijn vingers bij aflikte. De stoomtrein van de F4 dendert dus prima voort, hulde dus!

Severijn had een gemakkelijk middagje, maar moest toch een aantal keren zijn charismatische kunst- en vliegwerk op de kunstgrasmat leggen. De drie tegentreffers waren louter en alleen om het meegereisde Almeerse publiek tevreden te stellen. Joris startte als altijd ijzersterk als linksachter met geweldige inspeelpasses en brute intercepties. Als linker schaduwspits ontbeerde hij helaas het kleine beetje geluk om doel te treffen. Darcy acteerde wederom uitmuntend als finale slot op de deur, waardoor menig tegenaanval vroegtijdig werd verijdeld. Bijna lukte het hem als centrumspits het net te vinden. “Better luck next time!” Thijs groeide – niet voor het eerst – uit tot Man of the Match. Met twee geweldige afstandschoten verdubbelde hij zijn seizoensproductie tot dusver. De heerser op het middenveld zorgde voor de juiste balans in de ploeg en gaf ook zijn teamgenoten de juiste dosis natuurlijke doping om te kunnen vlammen. Sebastiaan vocht weer als een pitbull waar menig Waterwijker voor terugdeinsde. Zijn multi-inzetbaarheid werd eens te meer bewezen en beloond met een prima treffer (gevalletje “juiste moment op juiste plaats”). Milan speelde rechts, links en centraal voorin en hield de grotere, langere en vooral stevigere Almeerse verdedigers stelselmatig bezig met zijn sjor- en sleurwerk. Zijn doelpogingen stierven helaas in schoonheid. Daan etaleerde zijn snelheid nog maar eens. Ook al klein van stuk in vergelijking met de Waterwijkse reuzen glipte hij dikwijls onder de vijandelijke ellebogen door om zodoende de druk op het doel van de tegenstander hoog te houden. Tim werd door de coach als speelbal gebruikt. Hij hoefde niet te keepen, maar werd verder op alle zes de andere posities ingezet. Chaos dus. Een briljante individuele actie (“hakje achter standbeen en assist afgeven”) leidde evenwel de openingstreffer in en bovendien tekende hij met een verwoestende afstandspegel voor het mooiste doelpunt van de dag. Elio werd ook veelvuldig door het veld geslingerd door de coach. Het deerde de Rooney-look-a-like weinig, waarmee hij zijn alleskunde nog maar eens onderstreepte. Zijn topinzet leverde hem een belangrijke openingstreffer op. Prima zo!

Eindklassement groepsfase bekertoernooi:
1. BFC F4                 3-9
2. Weesp FC F3       3-4
3. Waterwijk F9      3-4
4. Buitenboys F8   3-0

Volgende week weer lekker competitievoetbal. Tegenstander OSM’75 F3 is een middenmotor van het rechterrijtje, dus prima doable. De coach en Tim zullen ontbreken in verband een 12 ½ jaar huwelijksuitje in Euro Disney. Ze zullen de ontwikkelingen vanuit Parijs echter minutieus volgen via de digitale snelweg. De topassistenten Jacques en Ties bewaken de looplijnen en andere tactische beleidskeuzes. Wanneer de punten niet binnenshuis blijven, zullen zij de rest van het jaar gepest worden door de coach….(;-) en een absente Tim betekent meer speeltijd voor de andere sterspelers. Succes is dus gewaarborgd! Zo’n Super Saturday nodigt natuurlijk weer geweldig uit om er een echt familie-uitje van te maken op Sportpark Meerweg. Reik de pamfletten dus maar weer uit, ofwel: komt dat zien!

Zaterdag 1 december
BFC F4 – OSM’75 F3
Aanwezig:      10:45 uur – casual bij BFC
Aanvang:       10:15 uur

Maandag lekker trainen!